ga eagles scoort ook in den bosch makkelijk

Go Ahead Eagles heeft de derde wedstrijd in de Jupiler League gewonnen van FC Den Bosch. Net als tegen Telstar wisten de spelers van Demmers het net gemakkelijk te vinden. Uiteindelijk werd het 2-4, nadat de Deventenaren op een 1-0 achterstand waren gekomen.

Na de ruime winstpartij op Telster in de eigen vernieuwde Adelaarshorst trokken de mannen van Dennis Demmers richting Den Bosch voor het duel met de plaatselijke FC. Na een verloren partij tegen Jong PSV namen de Deventenaren revanche door Telstar op te rollen. Go Ahead Eagles verscheen dan ook ongewijzigd en vol vertrouwen aan de aftrap tegen FC Den Bosch.

Al snel werd dat vertrouwen echter aan flarden geschoten, want het was de thuisploeg dat op voorsprong kwam. Ondanks het feit dat de beste kansen voor Go Ahead Eagles waren, wist Havar de 1-0 op het scorebord te schieten na een vlot lopende uitbraak. De bezoekers lieten zich echter niet uit het veld slaan en streden voor wat ze waard waren. Al snel leverde dat de gelijkmaker op. Jerry van Ewijk volleerde de bal knap binnen nadat De Kogel een inworp van Teijsse voor de middenvelder klaarlegde. Dat maakte Hamdaoui overigens al niet meer mee. De buitenspeler moest de strijd geblesseerd staken en werd vervangen door de debuterende Chris David.

Na de gelijkmaker ging Go Ahead Eagles beter voetballen en al voor rust leverde dat de voorsprong op. Aanvoerder Bart Vriends kon van dichtbij de bal tegen de touwen werken en daardoor ging Go Ahead Eagles met een voorsprong op zak de rust in. Na de theepauze kregen beide ploegen aardige kansen op een doelpunt, maar de Deventenaren vonden Heemskerk op hun weg, terwijl Lambooij aan de andere kant een bal van de doellijn kon wegwerken.

Leon de Kogel en Orhan Dzepar stelden even later wel orde op zaken voor de rood-gele formatie. De Kogel schoof vanaf de penaltystip de bal achter Heemskerk. Even later liet Jerry van Ewijk zijn klasse zien met een sublieme actie waaruit Orhan Dzepar uiteindelijk kon scoren. Net als bij zijn debuut scoorde hij kort nadat hij inviel. Een droomstart die de jongeling uit eigen opleiding dus vrolijk doorzet. Het bracht de tussenstand op 1-4, waardoor Eagles wederom met ruime cijfers ging winnen.

Met ruim tien minuten speeltijd voor de boeg waren de drie punten binnen. Toch deed Den Bosch nog wat terug door de 2-4 te maken uit een vrije trap van Zeldenrust. De 200 meegereisde toeschouwers lieten zich nog eens flink horen alvorens de terugreis richting Deventer werd gemaakt. In de Adelaarshorst wacht aanstaande zondag Achilles’29.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.