expositie en open atelierdagen van t sal

’t SAL, het kunstenaarsplatform in de gemeente Olst-Wijhe, presenteert zich zaterdag 5 en zondag 6 september van 10.00 tot 17.00 uur in het gemeentehuis met een grote overzichtstentoonstelling. “t SAL maakt daarmee deel uit van de Wiejese Diekdaegen. Net als voorgaande jaren is het mogelijk om in ateliers of andere locaties in Olst-Wijhe meer werk te zien en de kunstenaars te ontmoeten.

In het gemeentehuis wordt de raadzaal omgetoverd tot een expositieruimte waarin de kunstenaars een grote variatie in stijlen, disciplines en technieken laten zien. Dit vormt het hart en de start van de Open Atelierdagen. Leerlingen van pianodocent Rianne Hoek van Dijke verzorgen de muzikale omlijsting. Zaterdag is Rianne zelf aanwezig om een toelichting te geven.

In de diverse ateliers en ontmoetingsruimtes is meer werk te zien in individuele of zijn gezamenlijke exposities. Harry Ravers biedt in zijn grote atelier ruimte aan de gastexposant Reinoud Klein Wassink met een aantal levensgrote ‘postume naakten’. Henny Schaapman heeft Maarten Sipma te gast en Christien de Jong haalt haar eigen dochter als gastexposant in huis. Zes kunstenaars gaan naar buiten, hun werk is te zien in de pastorietuin in Wijhe. Een volledig overzicht met namen en adressen vind je in het gemeentehuis.

Voor deze expositie werken ’t SAL en KIJK Wijhe samen en willen zo beeldende kunst toegankelijk te maken voor een breed publiek. Na de kunstroute blijft een deel van het werk in het gemeentehuis tentoongesteld tot januari 2016. Vrij toegankelijk van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.