eis werkstraf en ontzegging rijbevoegdheid

Tegen de 29-jarige vrachtwagenchauffeur uit Raalte die vorig jaar oktober een 69-jarige plaatsgenoot op de fiets aanreed, is een werkstraf van 240 uur en een jaar voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid geëist. Dit meldt RTV Oost. Het slachtoffer overleefde het ongeluk niet.

De chauffeur vertelde de rechters in Zwolle dat hij het slachtoffer niet gezien heeft toen hij met zijn truck de kruising van de Overkampsweg en de Heesweg in Raalte naderde. Hij remde niet, maar liet de truck langzaam uitrollen. Dat is iets dat hij leerde op een cursus brandstofbesparing.

Er gingen roddels rond: de chauffeur zou veel te hard gereden hebben, zou dronken geweest zijn en nog erger, na het ongeluk niet met alarmnummer 112 gebeld hebben. Van die verhalen klopt niets, de man reed niet harder dan 20 kilometer en had niet gedronken. Hij belde juist meteen met het alarmnummer, maar daar begreep een telefoniste niet wat er precies aan de hand was.

Toch was het ongeluk te voorkomen zei de officier van justitie. Als de chauffeur geremd had en beter had gekeken was het nooit gebeurd. Daarmee maakte de chauffeur een aanmerkelijke verkeersfout waar hij voor gestraft moet worden. Van het ongeluk zijn geen getuigen, het gebeurde ’s avonds rond half acht, in het duister.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.