eis drie jaar cel voor flatbrand raalte

Het Openbaar Ministerie heeft een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van drie jaar geëist tegen een man uit Raalte voor brandstichting afgelopen februari in zijn flat aan de Lijsterbesstraat. Dat meldt RTV Oost. Een half jaar geleden stak de 28-jarige man zijn flat in brand. Hij zou op 3 februari uit zijn woning worden gezet, omdat hij overlast veroorzaakte en hij een huurachterstand had.

De huisuitzetting verliep niet zoals verwacht. Toen agenten probeerden de flatwoning binnen te gaan, bleek de deur gebarricadeerd te zijn en sloegen er plotseling vlammen uit de woning. Omliggende woningen werden ontruimd en de brand werd geblust. De 28-jarige man werd op het balkon aangehouden.

Waarom de man zijn woning in brand stak blijft onduidelijk. Op een vorige zitting bleek dat er grote vraagtekens waren bij de geestestoestand van de man. De man verscheen vandaag niet bij zijn strafzaak. Een tolk las namens de verdachte een verklaring voor. De verklaring kwam warrig over. Mogelijk was de brandstichting een protestdaad tegen de huisuitzetting.

De zaak tegen de man werd in mei uitgesteld, omdat hij naar een kliniek in Almelo zou gaan. Tijdens de behandeling van de strafzaak vandaag voor de rechtbank in Zwolle bleek dat de man op het laatste moment niet meer wilde. Omdat de man ook weigerde om gedragsdeskundigen toegang te geven tot zijn dossier bij een zorginstelling, adviseerde de reclassering een grotendeels onvoorwaardelijke straf. Volgens de officier van justitie blijft er geen andere mogelijkheid over dan een lange celstraf. Tijdens het uitzitten van die straf kan dan uitgezocht worden wat er aan de hand is met de man. De rechtbank doet over 2 weken uitspraak.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.