eigenwijze taxichauffeur uit wijhe nacht in cel

Een 46-jarige taxichauffeur uit Wijhe is vannacht in Raalte aangehouden door de politie, omdat hij niet met zijn auto naar de taxistandplaats wilde. Dat meldt RTV Oost. Hij stond met zijn taxi op een parkeerplaats, maar werd door de politie verzocht om met zijn voertuig naar de aangewezen standplaats te gaan.

Toen de man door beveiligingsmedewerkers van Stöppelhaene werd gevraagd om zijn auto op de standplaats aan de Verheydenstraat te parkeren gaf hij aan dat niet te willen doen. “Ik zat al volgeboekt, dus ik hoefde niet aan te sluiten in de rij op de standplaats. Zo is dat altijd in de taxiwereld”, zegt hij.

‘Niet van plan om weg te gaan’

De beveiligers riepen de hulp van de politie in. Die verzocht hem meermaals weg te gaan. Toen hij ook daaraan geen gehoor gaf, vorderde de politie hem te vertrekken. Anders moest hij mee naar het bureau. “Wat moet, dat moet. Ik ben niet van plan om weg te gaan”, zei de Wijhenaar.

Daarop namen de agenten de man mee naar het bureau, waar hij de nacht moest doorbrengen.

‘Niet eens naar huis bellen’

De taxichauffeur heeft geen goed woord over voor het handelen van de politie. “Ik mocht niet eens naar huis bellen toen ik was opgepakt, mijn vrouw was hartstikke ongerust. Wat denk je? Een taxichauffeur die na een nacht werken ineens niet thuiskomt.”

De politie bevestigt het verhaal, maar zegt dat iedereen het thuisfront in mag lichten als hij aangehouden is. De chauffeur is vanmorgen rond 10.00 uur weer op vrije voeten gesteld. Hij moet zich mogelijk nog verantwoorden voor de rechter. “Als de chauffeur het niet eens is met het handelen van de politie, kan hij een klacht indienen,” laat een woordvoerder van de politie weten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.