echtpaar boersma zestig jaar getrouwd

Bouke Boersma (81) en Henny Boersma-Burghgraaff (86) waren zondag zestig jaar getrouwd en dat ging natuurlijk niet onopgemerkt voorbij. Wethouder en loco-burgemeester Wout Wagenmans ging namens de gemeente Raalte langs het echtpaar om ze te feliciteren.

Het echtpaar stapte op 2 augustus 1955 in Amsterdam in het huwelijksbootje. “Mijn moeder was tot haar trouwen directiesecretaresse van jonkheer Six van Hillegom op de Amstelbrouwerij en mijn vader is zijn loopbaan begonnen bij de RPS, wat later de GIRO, Postbank en uiteindelijk ING Bank is geworden. Met veel plezier heeft hij dit 40 jaar gedaan. Hij ging uiteindelijk als hypotheekadviseur buitendienst met pensioen”, vertelt dochter Ducky.

Meneer en mevrouw Boersma kregen samen de dochters Sipkje, Ducky en Henny en later nog Ina, zoals ze zelf zeiden, ‘met kousen en schoenen aan’. “Nadat mijn vader in de VUT is gegaan, zijn ze samen in 1993 naar het mooie dorp Raalte verhuisd en wel naar het Wolfseind.” Ducky was in Raalte begonnen als predikante en daarna hebben haar ouders zich in Raalte laten inschrijven bij de woningstichting. In 2009 zijn ze naar Zwanenwoerd gegaan, het mooiste plekje met uitzicht op het hertenkamp en de speelplaats. “Het laatste jaar (sinds 25 juni 2014) woont mijn moeder op de PG-afdeling de Droste van Angeli Custodes. Zowel op Zwanenwoerd als op De Droste zijn de zusters en begeleiders fantastisch! Mijn vader zegt altijd: wat moet ik zonder de meiden! Mijn dochters en allen hier rondom mij zowel van de zusters als Corrie zijn mijn hulp.”

Ze hebben met heel veel plezier en genoegen in Raalte gewoond en hopen dit nog wat jaartjes te mogen volhouden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.