eagles wint ruim in vernieuwde adelaarshorst

Go Ahead Eagles heeft de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen met winst afgesloten. Door twee treffers van spits Leon de Kogel zaten de drie punten al na ruim twintig minuten in de tas. Telstar kwam nauwelijks in het stuk voor in de vernieuwde Adelaarshorst. Uiteindelijk liep de ploeg van Demmers uit naar een ruime en dik verdiende 5-0 overwinning.

De eerste thuiswedstrijd in de Jupiler League ging gepaard met de officieuze opening van de vernieuwde Adelaarshorst. De twee hoge tribunes, waar heel Deventer trots op is, maken het avontuur in de Eerste Divisie toch wat minder pijnlijk. Desondanks droomt iedereen met een rood-geel hart van een snelle terugkeer in de Eredivisie. De manschappen van Demmers begonnen de vorige speelronde slecht, met een verliespartij op bezoek bij Jong PSV.

Na de blamage in Eindhoven nam coach Dennis Demmers geen halve maatregelen. Het gehele basisteam ging op de schop. Zo stond Schenk plotseling naast Vriends in het centrum, Teijsse op linksback, Lambooij op rechtsback, Van Ewijk bij op het middenveld en Hamdaoui op de flanken voorin. Dat ging ten koste van Nieuwpoort en Nieveld, die werden gepasseerd. Wolters moest geblesseerd toekijken.

Kolkende Adelaarshorst

Die wijzigingen in de basisformatie moesten zorgen voor meer aanvallende intenties in de ploeg, aangezien het in Eindhoven allemaal wel erg mak was. Demmers leek gelijk te krijgen, want mak was het tegen Telstar niet, vanaf minuut 1 kookte het in de Adelaarshorst. Het publiek diende als een ware twaalfde man en dat leek ten goede te komen van het spel. Er stond een strijdbaar Go Ahead Eagles op het veld dat vocht voor iedere meter.

Elvio van Overbeek was de eerste speler die beloond werd voor zijn inzet met twee dotten van kansen. Echter zag hij zijn inzet tot twee keer toe geblokt worden. Even later was de vleugelspeler wel succesvol als aangever op spits Leon de Kogel. De van FC Utrecht overgekomen aanvalsleider schoot een lage voorzet binnen en bracht de Adelaarshorst in extase. Dat deed hij vijf minuten later nogmaals door een strafschop koeltjes binnen te schieten nadat Hamdaoui werd gevloerd. Met de 0-2 tussenstand op het scorebord en een Telstar dat er niet aan te pas kwam, leek de buit al vroegtijdig binnen te zijn voor de thuisploeg.

Juist omdat de wedstrijd al gespeeld leek te zijn werd het schouwspel er niet aantrekkelijker op voor de 9016 toeschouwers. Go Ahead Eagles trok de handrem aan en omdat Telstar onmachtig bleek bleef spektakel lange tijd uit. Scheidsrechter Van den Heuvel maakte het publiek in de tweede helft uit het niets enthousiast door de rode kaart te tonen aan aanvoerder Korpershoek na een duel met Hamdaoui.

Perfecte middag

Met elf tegen tien wilde Go Ahead Eagles de doelpuntenmachine nog eens laten draaien. De derde treffer voor de ploeg uit Deventer lag dan ook al snel achter doelman Zonneveld. Jeffrey Rijsdijk drukte op de startknop, alvorens Hamdaoui de trekker overhaalde en beheerst raak schoot. Debutant Orhan Dzepar, een exponent uit de eigen opleiding van de Deventenaren, maakte de zondagmiddag nog mooier door de 4-0 knap binnen te koppen. Kenny Teijsse herhaalde dat kunststukje, waardoor de ruime en zeer verdiende 5-0 eindstand op het scorebord stond na negentig minuten voetbal.

Voor Go Ahead Eagles kwam de ruime zege op een perfect moment. Na de afgang in Eindhoven was de stemming aan het begin van het seizoen al verpest. Daar is nu geen sprake meer van. Met een vernieuwd stadion, een team dat nu wel fris en fruitig oogt en de eerste drie punten op zak is iedereen in Deventer weer blij.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.