door blessures geplaagd pec wint van vvv

PEC Zwolle heeft zaterdagmiddag met 1-2 gewonnen van VVV-Venlo. Tijdens het laatste oefenduel ter voorbereiding op het nieuwe seizoen zag trainer Ron Jans wel drie van zijn spelers geblesseerd uitvallen. Rick Dekker (hoofd), Ben Rienstra (pols) en Schenkeveld (nek) konden de wedstrijd niet afmaken. Eerder op de dag werd al bekend dat Mustafa Saymak een kruisband heeft afgescheurd en zo’n negen maanden aan de kant staat.

In De Koel had PEC het betere van het spel. Via Ryan Thomas en Lars Veldwijk kreeg de ploeg al snel kansen. De openingstreffer kwam echter op naam van Sheraldo Becker. Na fraai combinatiespel tussen Queensy Menig en Lars Veldwijk tekende hij voor de 0-1. Na rust was het spits Lars Veldwijk die de marge verdubbelde, hij kreeg de bal op een presenteerblaadje door geklungel in de Venlose defensie.

VVV kwam terug in de wedstrijd toen PEC even met negen man stond, omdat twee spelers tegelijkertijd behandeld moesten worden. Leandro Resida werd gevloerd in het strafschopgebied, waarop Ralf Seuntjens de toegekende strafschop benutte. De thuisploeg kreeg vervolgens nog wel kansen op de gelijkmaker, maar voormalig VVV-goalie Kevin Begois hield zijn team op de been.

Volgende week begint PEC Zwolle aan het echte werk. Met een thuiswedstrijd tegen SC Cambuur beginnen de Zwollenaren aan het nieuwe Eredivisieseizoen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.