donders mooie strijd in luttenberg

Tijdens het Luttenbergs Feest is er gisteren flink gezweet. De dag begon met de kalverkeuring, maar daarna wat het krat stapelen en gat graven geblazen.

Tijdens de kalverkeuring in de ochtend stonden de roodbonte en zwartbonte kalveren er op hun mooist bij om voor de jury te paraderen. De boeren hadden veel aandacht besteed aan de verzorging, maar de jury beoordeelde vooral ook op de bouw en de houding van het kalf. De strijd om het schoonste kalf ging na beraad van de jury naar Kemper uit Raalte. Brandwagt uit Haarle kreeg een onderscheiding voor mooiste roodbont kalf. Het mooiste zwartbond kalf kwam uit Raalte, het kalf van de familie Kleverkamp. Uiteindelijk sprong het roodbonte kalf van Brandwagt het meest in het oog en werd ‘Miss Salland’.

De jongste jeugd vermaakte zich met zoete knutsels en het Panna toernooi. Het hoogtepunt was toch wel het krat stapelen. Met de hoogste stapel van 27 kratten wonnen Christiaan Booijing en Tom Holterman. 43 teams deden mee. Maty en Jaroen Buis zorgden voor het dieptepunt door een gat te graven van 29 centimeter dieper dan de nummer twee. Het gat was 260 centimeter diep.

In de avonduren zorgde het Rock & Roll demoteam voor een dansdemonstratie op muziek uit de tijd van Elvis. Daarna brak de strijd van de sterkste man los onder leiding van Wout Zijlstra. Een aantal leden van de feestcommissie nam het op tegen het publiek. Dit zorgde voor grote hilariteit. Wout liet zelf ook nog even zien dat hij nog steeds met recht sterkste man van Nederland genoemd mag worden.

Zondag 9 augustus wordt het feest in Luttenberg afgesloten met een kerkdienst in de grote feesttent, een jaarmarkt, de traditionele recordpoging (met als thema dit jaar “tik ‘m aan, ouwe”), het Zwientie tikken en om 22.30 uur het grootste vuurwerk van Salland.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.