Home / archiefcentraal / de heide staat weer in bloei

de heide staat weer in bloei

Een van de mooiste periodes om Salland te voet of op de fiets te verkennen is eind augustus als de heide in bloei staat. Heerlijk dwalen over de uitgestrekte heuvels van de Sallandse Heuvelrug en genieten van de vergezichten over de uitgestrekte paarse heidevelden. Of er op uit in het Boetelerveld en kennis maken met het enige overgebleven natte heidegebied in Salland. Kortom een geweldige periode om te genieten van ‘de grote stille heide’.

In deze periode worden allerlei wandel- en fietstochten georganiseerd om jong en oud de mooiste plekjes te laten zien. Voor de ouderen en mensen die slecht ter been zijn, is er een speciale autotocht langs de heidevelden.

IVN-wandeling over de bloeiende heide, Nijverdal

Woensdag 19 augustus

Maak met IVN-gidsen een mooie avondwandeling over de bloeiende heide. Met mooi weer is er vanaf het uitkijkpunt een prachtig gezicht over de paarse Struikheide. En aan het eind misschien een mooie zonsondergang? leder jaar is het weer afwachten of de heide volop zal bloeien of dat het Heidehaantje weer zal toeslaan. Bloeit dit jaar het parasiterende plantje Hengel weer? Vinden we de Mierenleeuw? Ga met IVN-gidsen mee om dat en veel meer te ontdekken. Vertrek om 19.00 uur vanaf de parkeerplaats bij het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, Nijverdal. Opgeven is niet nodig. Er zijn geen kosten aan verbonden, maar een vrijwillige bijdrage is welkom. www.ivn.nl/afdeling/hellendoorn-nijverdal

Autotocht over de bloeiende heide, Nijverdal

Donderdag 20 augustus

Voor de 25e keer kunnen ouderen en mensen die minder goed ter been zijn vanuit de eigen auto genieten van de bloeiende heide. Deze tocht wordt georganiseerd door IVN Hellendoorn-Nijverdal in samenwerking met Staatsbosbeheer. De tocht is 10 km lang, duurt ongeveer 1 uur en gaat over goed te berijden zandwegen op de Sallandse Heuvelrug. De start is tussen 14.00 en 15.30 uur vanaf de parkeerplaats van het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, u kunt zelf bepalen op welk moment u start. Op de parkeerplaats staan herkenbare IVN-gidsen die u de route en andere informatie geven. De tocht is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Aanmelden vooraf is niet nodig. Meer informatie www.ivn.nl/afdeling/hellendoorn-nijverdal

Beleef de bloeiende heide op de fiets, Holten

Zondag 23 augustus

Augustus: de heide op de Holterberg staat volop in bloei en de honing is te ruiken. Ga mee met een fietstocht vanuit Natuurdiorama Holterberg naar de heidevelden. De gidsen van het natuurmuseum weten als geen ander de mooiste plekjes van de Holterberg te vinden en te vertellen over de bijzondere natuur en het dierenleven. De zomerzon heeft inmiddels de eitjes van de zandhagedis uitgebroed. Nu, in augustus, kruipen de lucifergrote dieren het licht en het leven tegemoet. Zin om mee te gaan? De heide-experience tocht begint om 14.00 uur bij het Natuurdiorama Holterberg, Holterbergweg 12 in Holten. De kosten zijn € 7,50 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen, inclusief een drankje na afloop. Graag reserveren via 0548- 361979 of info@museumholterberg.nl.

Lees ook

Ben Nijboer opnieuw lijsttrekker BurgerBelangen

RAALTE – Ervaring, nieuw talent, man, vrouw en spreiding over de dorpen; BurgerBelangen is trots …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.