Home / archiefcentraal / de boerschop wint optocht luttenberg

de boerschop wint optocht luttenberg

Met een bijzonder gekleurde, vrolijke, maar vooral ook lange optocht is het Luttenbergs Feest donderdag geopend. Om 19:00 uur vertrok de bonte stoet bij Booijink vanaf de berg, voor een rondgang door het prachtig versierde dorp om uiteindelijk te eindigen op het feestterrein, waar de prijsuitreiking plaatsvond en het eerste vat bier werd geopend en geleegd.

Op deze aangename zomeravond was de publieke belangstelling groot en de reacties zeer positief. Het publiek kon dan ook genieten van diverse creaties, in allerlei soorten en maten. Grote en kleine wagens, kleurrijke loopgroepen en ook kinderen met versierde fietsen en karren sierden de Luttenbergse straten.

De jury, bestaande uit leden van de carnavalsvereniging uit Vilsteren, had een moeilijke taak! De kwaliteit van alle creaties was zeer groot! Uiteindelijk werd de Boerschop met hun zaadwagen de grote winnaar door zowel de publieksprijs als eerste prijs in de categorie zaadwagens te winnen. Deze prachtige wagen zal ook tijdens de Stoppelhaene te bewonderen zijn. De wagen met thema ‘Asterix en Obelix’, vakkundig bestuurd door Johan Wispels, ging naar huis met de eerste prijs in de categorie ‘grote wagens’.

Het programma gaat vrijdag 7 augustus verder met een afwisselend programma: jeu de boules voor de 55+ers, schatgraven voor de kleintjes, vogelgooien, dondert de berg af en wipe-out. Verdere informatie over het programma, foto’s en uitslagen zijn te vinden op www.luttenbergsfeest.nl

Lees ook

Orgelconcert in WH Zwart Hal

LEMELERVELD – Gerwin van der Plaats verzorgt op zaterdag 25 september een orgelconcert in de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.