Home / archiefcentraal / dadema koopt eerste lot badeendenrace

dadema koopt eerste lot badeendenrace

Burgemeester Martijn Dadema heeft afgelopen dinsdag de eerste loten gekocht voor de vierde badeendenrace van de Lions Club Raalte. De opbrengst van het evenement, dat op zaterdag 26 september plaatsvindt, gaat naar Savas en Stichting Care4BrittleBones. De loten zijn onder meer te koop tijdens de braderieën in Heino, Raalte en Heeten.

In totaal worden er 5000 loten verkocht. Elk lotnummer correspondeert met een genummerde plastic badeend. De tewaterlating van de badeenden vanaf grote hoogte boven het Overijssels Kanaal zorgt elk jaar weer voor een bijzonder schouwspel. Het winnende lot (dus het eendje dat het eerst over de finish komt) verdient een mountainbike van Kokkies Bikes, de tweede prijs is een televisie. De prijzenpot wordt nog wekelijks aangevuld.

De opbrengst gaat naar de Sallandse Vereniging voor Aangepast Sporten (Savas). Zij wil de opbrengst gebruiken om de voorzieningen voor de sporters bij deelname aan onder meer internationale wedstrijden te verbeteren en om meer mensen met een beperking bij het zwemmen betrekken. Care4BrittleBones gaat haar deel van de opbrengst gebruiken om door middel van onderzoek de kwaliteit van leven te verbeteren voor mensen die lijden aan de zeldzame brozebottenziekte.

Wie de goede doelen wil steunen, kan bij de Lions loten kopen voor de badeendenrace. Leden van de club staan zaterdag 22 augustus op de Pompdagen in Heino, vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus op Stöppelhaene in Raalte en op vrijdag 25 september op de Ponymarkt in Heeten. Loten kosten 2 euro per stuk, en drie voor 5 euro. Ze zijn ook te koop via het secretariaat van Lions Club Raalte, via raalte@lions.nl of 0572 382576.

Lees ook

Niels Folgers lijsttrekker van D66 Raalte

RAALTE – De leden van D66 hebben voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 Niels Folgers …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.