d66 waarom presteert raalte economisch slecht

D66 Raalte wil weten hoe het komt dat Raalte als één van de enige Overijsselse gemeenten slechtere economische prestaties levert dan in het jaar 2000.

In opdracht van weekblad Elsevier werden de economische prestaties van gemeentes onderzocht. Uit dit onderzoek blijkt dat de economische prestaties van bijna alle Overijsselse gemeenten sinds 2000 sterk zijn verbeterd. Slechts van drie Overijsselse gemeenten is de positie op de ranglijst verslechterd in vergelijking met 2000. Dat zijn de gemeenten Raalte, Ommen en Tubbergen.

De fractie van D66 vraagt het college van Raalte wat daarvan de oorzaken zijn.

Aantrekkelijk

Verder laat het onderzoek zien dat Raalte een beduidend lager rapportcijfer krijgt dan omliggende gemeenten. Ook Hellendoorn en Olst-Wijhe scoren beter. Dalfsen heeft zelfs een krachtige sprong voorwaarts gemaakt.

De D66-fractie vraagt zich af hoe andere gemeenten zich aantrekkelijker hebben kunnen maken. Zij vraagt burgemeester en wethouders daar onderzoek naar te doen en lering uit te trekken voor de toekomst om de negatieve trend te keren.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.