combitunnel nijverdal eindelijk open

Zaterdagmiddag, rond de klok van 12.00 uur was het dan eindelijk zo ver: de combitunnel in Nijverdal werd feestelijk geopend. Daarmee kwam een einde aan een lange periode van discussie.

Burgemeester Anneke Raven, de Commissaris van de Koning Ank Bijleveld-Schouten en de Hoofd Ingenieur Directeur van Rijkswaterstaat Joke Cuperus knipten samen een door Urban Connection in elkaar gedanste strik door.

De eerste auto’s reden rond 14.00 uur door de tunnel. Maar voordat het zover was, ging er eerst een bijzondere parade door de tunnel. Met tientallen kinderen op bont versierde fietsen, oldtimer auto’s, motoren, vrachtauto’s en een heuse oldtimer brandweerwagen. Veel mensen stonden langs de kant van de weg en tunnel om de stoet te bewonderen.

De kinderen konden prijzen winnen voor de mooist versierde fiets. De eerste prijs is gewonnen door Milou Huesken. De tweede prijs was voor Ties Koldewe en de derde prijs voor Suze Smits. Zij werden op het podium van de mobiele muziekkoepel gehaald door Kareltje de kok, die ook nog even uitgebreid de mooie fietsen bewonderde.

Na de tunnelopenstelling vond er ook nog een bescheiden ceremonie plaats in het Park op Nijverdal. Johan Huis in ’t Veld en Leo Steur onthulden een plaquette in het plantsoen met een toepasselijk gedicht van Herman Kampman. Het gedicht heet De Voortuin.

11 september

De gemeente Hellendoorn houdt in samenwerking met de Stichting Evenementen Nijverdal op vrijdag 11 september om 20.00 uur ‘Nijverdal is Löss’, ter ere van de opening van de Salland-Twente tunnel. Jong en oud wordt meegenomen in muziek, beeld, geluid en Lasershow. U beleeft het verhaal op een ludieke manier over de totstandkoming van de Salland Twentetunnel waarbij plaatselijke muzikanten uit de gemeente betrokken zijn. Er werken veel vrijwilligers mee aan de voorstelling.

Een muzikale reis met filmbeelden door Nijverdal. De film beschrijft Nijverdal van de laatste 100 jaar tot aan nu en de rol van het doorgaande verkeer over de Grotestraat, de perikelen over een mogelijke tunnelbouw en de realisatie hiervan. De mogelijke toekomstige invulling van Nijverdal wordt ook in beeld gebracht.

Het historische-, heden- en toekomstverhaal van Nijverdal wordt op basis van bestaande bekende muzieknummers vertolkt door de muzikanten. De show wordt door middel van de laser/film projectie in fases spectaculair onderbouwd. Een groot podium en drie grote video schermen zorgen voor de film- en muziekondersteuning.

Aanvang is 20.00 uur. Iedereen wordt verzocht ruim vòòr 20.00 uur binnen te zijn. Entree is gratis.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.