clubicoon cees van kooten 67 overleden

Cees van Kooten, de topscorer aller tijden van Go Ahead Eagles, is overleden. De voormalig profvoetballer en voetbaltrainer heeft zijn strijd tegen de ziekte kanker op 67-jarige leeftijd verloren.

Van Kooten speelde als spits voor zowel Go Ahead Eagles als PEC Zwolle. Voor de eerstgenoemde club scoorde hij in de periode 1976 – 1983 met enige regelmaat. Met 79 doelpunten in het rood-gele shirt is Cees van Kooten nog steeds de topscorer aller tijden bij de Deventenaren. Bijzonder is dat Van Kooten de IJsselderby zowel met Eagles tegen Zwolle als met Zwolle tegen Eagles speelde.

Eind vorig jaar sprak Salland Centraal nog met het clubicoon van de rood-gelen. Ook toen ging het over de slopende ziektes die hem al vanaf zijn 40ste dwars zaten. “Maar ik overleef alles”, was hij toen strijdvaardig. “Ik moet het gewoon rustig aan doen, want als ik te snel op sta krijg ik bijvoorbeeld geen lucht meer. Toch heb ik een mooi leven en ik weet nou eenmaal dat ouder worden met gebreken komt.”

Helaas heeft Van Kooten nu van de gebreken verloren. Onder meer op social media regent het steunbetuigingen en uitingen van verdriet.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.