centrum raalte bruist tijdens stoppelhaene

Tijdens Stöppelhaene wordt iedere vierkante meter van Raalte gebruikt voor feest. Ook de spaarzame meters van het centrum. Winkeliers en horeca zetten ook dit jaar de schouders er weer onder om de tienduizenden bezoekers in ieder hoekje en gaatje Stöppelhaene te laten voelen.

Op donderdag is er niets veranderd, want het oogstcorso doet daar zijn werk. Eerst de optocht kijken, dan de terrassen op: niets meer aan doen, inpakken en strikje er om. Op vrijdag en zaterdag was nog wel wat ruimte en die is met een aantal onderdelen dusdanig ingevuld dat je lekker door het centrum kunt struinen terwijl je onderweg steeds iets verrassends tegen kunt komen. En heb je genoeg gelopen, dan kun je lekker vanaf een terras steeds iets aan je voorbij zien trekken.

Vrijdag 28 augustus wordt op de Grote Markt van 10.00 tot 16.00 uur een streekmark gehouden. Het looporkest Fox Dixie zorgt tussen 13.00 en 17.00 uur voor een muzikale noot in de straten van het centrum terwijl het Theater van de Droom met de act Brammert en Beertje het publiek vermaakt tussen 12.30 en 16.30. Op De Waag stellen tussen 10.00 en 18.00 uur kunstenaars uit diverse disciplines het werk ten toon.

Zaterdagmiddag treedt bij Laurel’s het Wiejes Cabaret op. Op het marktplein geeft Patrick Smit van 12.00 tot 15.30 uur een Mountainbike Trial show. Aansluitend aan elke show van een kwartier is er een clinic voor de kinderen op een echte trialbike. ‘t Brabants Fietsharmonisch Orkest is ingehuurd, dus die kom je deze dag ook sowieso tegen.

Op zondag zijn er van 13.00 tot 17.00 uur allerlei kinderattracties op de Grote Markt. Denk aan een Bungee Trampoline, Spiderweb met Slide, een groot waterbad (8 x 10 meter) met Power Paddels, Snappy Draak en een zandteken workshop. Bovengenoemde activiteiten worden vervlochten in de braderie en de hobbymarkt die al op het programma staan. Deze zijn donderdag, vrijdag en zaterdag geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

Culinair Outdoor

Op zondagmiddag kun je langs de kraampjes met exotisch voedsel van overal uit de wereld tijdens Culinair Outdoor. De meest exotische gerechten kun je bestellen, soms uit landen waar je al eens geweest was op vakantie, maar een andere keer ook uitlanden waar je op dit moment liever niet naar toe reist. In beide gevallen zijn de mensen achter die gerechten trots ‘as duzend man’ dat ze via het traditionele eten hun land mogen representeren. Op de Domineeskamp kun je lekker eten, je kunt dit jaar voor het eerst ook genieten van dansers en danseressen uit de landen waar het eten vandaan komt. Kinderen kunnen lekker spelen op het terrein en er zijn schminkers om het feest compleet te maken.

Entree hoef je niet te betalen. Het eten wel. Dat kan gewoon met Stöppelhaenemuntjes. En omdat het van 13.30 tot 19.00 uur is, kun je het zo regelen dat je het avondeten voor een keertje kunt overslaan.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.