campagne tegen beloften in jupiler league

Er is een campagne gestart tegen het uit laten komen van beloftenelftallen in de Jupiler League. Op staging2.stopdebeloften.nu kun je een petitie ondertekenen om aan te geven dat je de beloften van Ajax en PSV liever kwijt dan rijk bent in de eerste divisie. De campagne is een initiatief van een aantal supporters van Go Ahead Eagles.

Aangezien de Deventer profclub het afgelopen seizoen afscheid moest nemen van het hoogste Nederlandse voetbalniveau, zijn de rood-gelen nu overgeleverd aan de Jupiler League. Dat betekent ook wedstrijden tegen de beloftenteams van Ajax en PSV. Maar daar wringt de schoen. Al enkele jaren eigenlijk bij diverse clubs.

Clubs en supporters verenigen

Met de campagne STOP!DeBeloften willen de initiatiefnemers daar nu iets aan doen: “In veel stadions in Nederland zijn wanklanken te horen ten aanzien van de beloftenelftallen in de eerste divisie en een aantal initiatieven zijn helaas niet succesvol geweest. Onze missie is om clubs en supporters te verenigen tegen deze beloftenelftallen en we willen daadkrachtiger optreden richting de KNVB.”

Middels diverse (sociale) media hebben de anti-beloftenfans argumenten opgehaald met het oog op de vraag of beloftenelftallen uit de eerste divisie gehaald moeten worden. “Ons eerste argument is dat de wedstrijden tegen beloftenelftallen geen ambiance hebben. Gemiddeld zitten er significant minder mensen op de tribune en zijn er significant minder mensen die de wedstrijd via een tv-dienst bekijken. Dit heeft zowel negatieve effecten op commercieel vlak als op sportief vlak.”

Competitievervalsing

Daarnaast wordt het woord competitievervalsing in de mond genomen. “Zoals afgelopen seizoen al wel is gebleken vinden er veel wijzigingen plaats in de beloftenelftallen. Veel eerste elftalspelers worden gedurende de competitie opgesteld, ook ondanks de onlangs aangescherpte regels. Dit zorgt ervoor dat de tegenstanders van de beloftenelftallen te maken krijgen met een sterk fluctuerend kwaliteitniveau van de beloftenelftallen. De kans op competitiepunten fluctueert mede hierdoor.”

Tot slot menen de initiatiefnemers dat beloftenelftallen niet gelijk behandeld worden. “De beloftenelftallen worden in de competitie anders behandeld dan de overige clubs in de eerste divisie. Beloftenelftallen maken immers geen kans op een periodetitel, promotie en degradatie.”

Wie de argumenten ondersteunt en de beloftenelftallen ook liever uit de Jupiler League ziet verdwijnen, kan de petitie ondertekenen op stopdebeloften.nu.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.