boze buurt pakt kroonplein zelf maar aan

Lemelerveld was de rommel op het Kroonplein maandag meer dan zat. Bewoners van Het Kroonplein, de Kerkstraat en de Brugstraat namen het recht in eigen hand en knapten het plein flink op.

Met bladblazers en snoeimateriaal gingen de heren de verwaarlozing te lijf. Alle verwaarloosde struiken op het Kroonplein moesten eraf en eruit. Contacten met de gemeente leverden volgens de buurtbewoners niets op en dus gingen zij op eigen houtje aan de slag.

Buurtbewoners gaven het Kroonplein voor de feestweek een opgeruimd aanzien, nota bene op eigen kosten. “Na de tegenvallende berichten over de voortgang van de werkzaamheden en het niet openstellen van de overkluizing tijdens de feestweek waren de we de rotzooi beu”, laten buurtbewoners weten op Sukerbiet.nl.

“Het is toch niet te geloven. Dat de ondernemers en aanwonenden van het kroonplein het werk van de gemeente Dalfsen moeten doen. De gemeente moet zich schamen. In Dalfsen zelf was dit niet gebeurd. Een groot compliment voor de ondernemers. Super!”

Reactie op Sukerbiet.nl

Prioriteiten

De gemeente Dalfsen laat weten dat de onderhoud aan Het Kroonplein tijdelijk een lagere prioriteit kreeg. “Dat als gevolg van het opruimen van de resten van de stormschade”, aldus wethouder Ruud van Leeuwen. “Veiligheid staat voor de gemeente namelijk voorop. Door de storm hingen er door de hele gemeente nog losse takken in bomen die voor gevaarlijke situaties konden zorgen. Deze gevaarlijke situaties moesten eerst opgelost worden.”

Wat betreft de contacten die buurtbewoners met de gemeente hebben gehad, geeft Van Leeuwen toe nalatig te zijn geweest. “Vorige week kwam een mail bij ons binnen met de vraag of het mogelijk is iets aan het onkruid op het Kroonplein te doen. Dit is intern opgepakt en voor dinsdag op de planning gezet. De gemeente heeft het nagelaten om dit terug te koppelen richting de zender van de mail en betreurt dit ook. Er zijn dus geen gesprekken gevoerd, enkel contact via de mail.”

Situatie graag voorkomen

Maandag is wethouder van Leeuwen ter plekke geweest in Lemelerveld. Hij heeft buurtbewoners die aan het werk waren gesproken. Van Leeuwen: “Gezamenlijk zijn we tot de conclusie gekomen dat er niet het geduld was om langer te wachten. Ik begrijp dat, maar betreur het wel. Het is namelijk goed dat mensen zelf initiatief nemen, maar dan wel graag in overleg met de gemeente. We hadden deze situatie graag voorkomen”.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.