bouw kulturhus lettele start in september

De vernieuwbouw van De Spil in Lettele tot Kulturhus gaat in september van start. Het Kulturhus moet de huiskamer van Lettele vormen, waarin jong en oud en sporters en verenigingen een plek kunnen vinden. De oplevering qua bouw en installatie wordt op 1 juni 2016 verwacht.

De sloopwerkzaamheden starten begin september. De voorbereidingen vinden al in de loop van augustus plaats. Eerst worden de kleedkamers van de binnensporten gesloopt. Kantine, voetbalkleedkamers en de ‘Ukkepukruimte’ blijven staan en kunnen de komende maanden nog gewoon gebruikt worden. Als alles verloop volgens planning kunnen de nieuwe kleedkamers in februari 2016 worden gebruikt, daarna wordt de rest – kantine, keuken en vergaderruimtes – gesloopt en herbouwd. Na de oplevering op 1 juni 2016 moet er gewerkt worden aan het interieur.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door Bouwbedrijf Klunder B.V. uit Raalte en Loohuis Installatietechnieken B.V. uit Heeten. Er zullen verder zoveel mogelijk ondernemers uit Lettele worden ingeschakeld bij de realisering van het Kulturhus, zodat het project wordt uitgevoerd voor en met het dorp.

De inzet van van veel vrijwilligers en de financiële bijdragen van veel Lettelenaren, verenigingen, VSB fonds, Oranjefonds, Rabobank, gemeente Deventer, Wij Deventer en Provincie Overijssel maken het mogelijk dat het Kulturhus gerealiseerd kan worden.

Leefbaarheid

Het bestuur van De Spil ziet in de realisatie van een multifunctionele accommodatie een flinke impuls voor de leefbaarheid van het dorp: “Uiteindelijk bepalen de mensen in het dorp de leefbaarheid, maar Kulturhus De Spil is een belangrijke voorwaarde om die leefbaarheid te kunnen behouden en versterken”.

Om alle werkzaamheden vlot te laten verlopen, worden nog steeds vrijwilligers gezocht. “Er hebben zich al talloze vrijwilligers gemeld, maar opgave is nog steeds mogelijk; veel handen maken licht werk, voor klussen, groot en klein”, luidt de oproep.

Het bestuur van Kulturhus De Spil heeft Victor Munster bereid gevonden als ‘Bouwpastoor’ op te treden. Hij zal het vrijwilligerswerk coördineren en aanspreekpunt zijn voor alle vrijwilligers. Hij doet dat samen met enkele vakmensen op diverse gebieden. Opgave kan via staging2.kulturhusdespil.nl of bij Victor via Munstervictor@gmail.com.

Obligaties

Om een financiële bijdrage te leveren kun je je ook inschrijven voor een obligatielening. Voor meer informatie hierover kun je terecht bij Harry Aarnink (06-53181834) of Hans Kloosterboer (0570-551518). Je kunt ook een mail sturen naar info@kulturhusdespil.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.