bibliotheken in wijhe en olst heropend

De bibliotheken in Olst en Wijhe werden woensdag 26 augustus op feestelijke wijze heropend door wethouder Anton Bosch. Vooral in Wijhe werd ingegaan op de knappe prestatie van de dorpsbewoners.

De bibliotheekvoorziening in Wijhe is voor het dorp gerealiseerd en behouden gebleven door de inspanning van velen: Plaatselijk Belang Wijhe, burgerinitiatieven door onder andere het echtpaar Kral en mevrouw Van der Ploeg, de gemeente en de Bibliotheek. Het is een traject van een aantal jaren geweest, maar het resultaat mag er wezen: een transparante, lichte Bibliotheek voor jong en oud.

Ook in Olst staat er nu weer een eigentijdse bibliotheekvoorziening die (nabije) toekomstbestendig is. Voorzieningen als Taalpunt en de Bibliotheek op School gaan de komende jaren het aanzien van de Bibliotheek Olst-Wijhe mede bepalen. Ook de rol van e-books en andere digitale vormen van lezen gaan een steeds grotere rol spelen.

De Bibliotheken in Olst en Wijhe hebben een collectie waar velen hun lees- en informatiehonger kunnen stellen, maar niet alles is in deze twee vestigingen aanwezig. Wel bieden beide vestigingen een volwaardige toegang tot de collecties van alle Nederlandse Bibliotheken.

Door directeur Westera en wethouder Bosch werd gewezen op de grote uitdaging die er nu ligt voor de mensen in Olst en Wijhe om lid te worden en goed gebruik van twee moderne Bibliotheken te blijven maken.

Ter gelegenheid van de heropening van de beide vestigingen wil de Bibliotheek Olst-Wijhe zoveel mogelijk mensen een kans geven te ontdekken wat de Bibliotheek te bieden heeft. De jeugd tot 18 jaar leest al jaren gratis, maar ook voor de volwassenen is er tot 1 oktober een heel betaalbaar aanbod: een lidmaatschap van de Bibliotheek Olst-wijhe met 40% korting. In de Bibliotheken en via de website staging2.bibliotheekolst-wijhe.nl is meer informatie hierover te vinden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.