bbq challenge slaat aan

Maar eigenlijk gaat het daar helemaal niet om. De lol zit ‘m er in dat de deelnemers allemaal amateurkoks zijn die met de professionele wereld niks te maken hebben. En iedere keer als ze een stukje vlees klaar hebben, leggen ze dat op een keukenblokje voor hun barbecue, zodat passanten er lekker van kunnen proeven. Bezoekers én koks drinken er een lekker biertje bij en zie daar: middag geslaagd.

De amateurkoks hadden er de hele dag zin in. Ze kregen van de organisatie (hotel De Zwaan) ribs en een kip om te barbecuen, dat wisten ze van de voren. Maar bij aankomst bleek er per deelnemer ook een vis (was het roodbaars?) klaar te liggen. Met een “red oe d’r mar met” werden de koks aan het werk gestuurd.

Met succes. Voetbalteamgenoten, broer en zus, vader met nichtjes, collega meegenomen van het werk, daar bestonden de teams uit. Dus niet uit mensen die in hun vrije tijd iets met catering doen of ander restaurant-gerelateerd werk hebben. En toch kregen ze het voor elkaar van ieder vleessoort het lekkerste te maken. Een paar teams hadden zelf ook ingekocht. “Een paar kilo kippenvleugeltjes, leuk om er bij te geven” verklapt een van hen de drukte bij de kraam.

Als er dan een stukje vlees klaar lag voor consumptie, werd het bordje meteen aangekleed met de lekkerste groentesalades. Want dat was ook door de organisatie geleverd.

Uitslag

1e: “de Hulsies” (Ton en Marian Hulsebosch)

2e: “Roeke d`r ma es an”

3e: “De hete wieven”

Meer foto’s vind je hier.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.