angeli custodes ontvangt tovertafel max

Angeli Custodes heeft de tovertafel van stichting Max Maakt Mogelijk ontvangen. De stichting realiseert projecten ter verbetering van het welzijn van ouderen.

Twee medewerkers van Angeli Custodes hebben de wens bij de stichting neergelegd voor een tovertafel voor dementerende mensen. Het idee ontstond bij een bezoek aan een congres over snoezel mogelijkheden. Snoezelen is primair gericht op het leggen van contact met dementerende, het creëren van een veilig leefklimaat, en het teweegbrengen van gevoelens van eigenwaarde, ontspanning en rust bij ouderen.

Het was voor de twee medewerkers, Giny Hollegein en Riet Hogeman, een grote verrassing toen presentator Jan Slagter van omroep Max de vergadering met een cameraploeg binnen kwam.

Inmiddels wordt er al veel gebruik gemaakt van de tovertafel. De tafel heeft zeven spellen speciaal ontwikkeld voor ouderen die in de midden tot late stadia van dementie zitten. Het spel stimuleert de fysieke en cognitieve activiteit en sociale interactie met minimale begeleiding.

“Het is fantastisch om te zien dat de bewoners meteen een lach op hun gezicht krijgen en in beweging komen door dit spel te spelen”, aldus Giny en Riet.

De uitzending zal november dit jaar op omroep Max uitgezonden worden. Het exacte tijdstip is nog niet bekend.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.