ambulancepersoneel gaat weer actie voeren

Ambulancepersoneel in Overijssel protesteert binnenkort opnieuw tegen het uitblijven van een goed cao-voorstel van de werkgevers. Dat schrijft RTV Oost. Er zijn werkonderbrekingsacties in voorbereiding, zegt directeur Piet Huizinga van RAV IJsselland en Ambulance Oost.

Ambulancepersoneel in de regio Rotterdam legt vandaag tussen tien uur ’s ochtends en twee uur ’s middags uur het werk neer. De ambulances zullen alleen uitrukken bij spoedgevallen. In de loop van de week staakt ook personeel van ambulancediensten in andere delen van het land.

Al drie maanden acties

Inmiddels voert ambulancepersoneel in het land al drie maanden actie voor een nieuwe cao. Volgens FNV-bestuurder Fred Seifert is het voor ambulancepersoneel ‘onbegrijpelijk dat werkgevers al zo lang halsstarrig zijn dat ze hun eigen medewerkers geen fatsoenlijke loonsverhoging, goede arbeidsomstandigheden en een aanvaardbaar ouderenbeleid gunnen’.

Het ambulancepersoneel zit acht maanden zonder cao. Directeur Huizinga van RAV IJsselland en Ambulance Oost heeft begrip en sympathie voor de werkonderbrekingsacties. Volgens hem wordt het ‘wel lastiger’ als de acties scherper worden. Het is volgens hem niet de bedoeling dat patiënten de dupe worden.

Zoektocht naar nieuw actiemiddel

Huizinga verwacht dat de voorgenomen werkonderbrekingen in Twente eind augustus gaan plaatsvinden. In de regio IJsselland wordt waarschijnlijk begin september het werk onderbroken. De actiecomités van de ambulancediensten in Overijssel zijn volgens Huizinga daarnaast nog op zoek naar een nieuw actiemiddel.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.