alie geerts nieuwe oogstkoningin

Alie Geerts (54 jaar) is getrouwd met Wiljan. Samen hebben ze twee zoons: Benedito (21) en Benicio (19). Alie kwam van Radewijk (Hardenberg) naar Raalte toen ze in 1979 als verpleegkundige aan de slag kon bij de Sint Franciscushof. Later heeft ze zich omgeschoold tot schoonheidsspecialiste. “Ik heb al weer twintig jaar mijn eigen Praktijk voor Huidverzorging in Raalte-Noord.”

“Als hobby zing ik bij popkoor SVP Heino. Ik sport ook graag. Ik heb jaren hardgelopen, maar door een knieblessure staat dat op een laag pitje. Momenteel kan ik mijn energie volop kwijt in aqua-fietsen!”

En Stoppelhaene? “Dat is voor mij elk jaar een feestje! Toen de kinderen nog klein waren deden we altijd mee aan de optocht. Met versierde skelters vielen we eigenlijk altijd in de prijzen en zo is het virus uitgegroeid tot mee doen aan de grote optocht.” Nu ‘de jongens’ groter zijn doet de familie dat niet meer. “Maar dat betekende niet dat we stil zijn gaan zitten. Al jaren help ik mee met de verzorging van koffie en thee op het zorgterras aan de Kuipersstraat.”

Woensdagavond werd ze gepresenteerd. “Al heel vaak zag ik dat vanuit de zaal. Dat was de avond dat de laatste hand gelegd moest worden aan de wagens. Maar dat lieten we over aan de mannen. Konden wij vrouwen al vast beginnen met feestvieren tijdens de openingsavond!”zegt ze met een glimlach. “Elk jaar weer spannend wie de oogstkoningin zal zijn. Maar dit jaar wist ik het al een tijdje. Ik ben er bijzonder trots op!”

De Hofdames zijn Stephanie Supprian en Mathilde Hartholt

Stephanie (31) woont in Wijhe samen met vriend Tom. Ze is geboren in Duitsland maar opgegroeid in Raalte. “Stoppelhaene werd al snel een onderdeel van de zomers in mijn jeugd. Met name aan de Kinderolympiade heb ik goede herinneringen, al blonk ik nu niet bepaald ergens in uit. Ook heb ik als vrijwilliger van RTV Raalte op Stöppelhaene radio gemaakt met mijn collega-vrijwilligers. Een leuke sfeer is dan gegarandeerd.”

Stephanie is eigenaresse van diëtistenpraktijk Salus. “Salus is het Latijnse woord voor gezondheid en ik doe mijn best het de Raaltenaren zo makkelijk mogelijk te maken aan hun gezondheid te werken. Augustus is de maand om cliënten wat minder achter de broek te zitten. Stöppelhaene komt dan ter sprake als ik vraag wat ze op hun agenda hebben staan.”

En sporten? “Ik ben een hardloper. Dit jaar doe ik voor de vierde keer mee aan de StrongmanRun in Hellendoorn. Een mooi contrast, eerst tot in de puntjes verzorgd naast de Oogstkoningin staan en dan een week later met modder in mijn haar en tussen mijn tanden 21 kilometer en dertig hindernissen overbruggen.

Mathilde Hartholt (23) is geboren in Heino en woont op de eerste vier jaar van haar leven na in Lierderholthuis, “het gezelligste dorp van de gemeente Raalte!” zegt ze zelf. Mathilde studeert journalistiek en is correspondent voor Weekblad voor Salland.

“In mijn vrije tijd doe ik graag aan hardlopen en wielrennen en ben ik vrijwilliger bij scouting Heino.” Stöppelhaene is ook een hobby: “Omdat de Stöppelhaene een gezellig feest is waar iedereen uit de buurt heen gaat, ben ik er elk jaar wel te vinden.”

“Toen ik vorig jaar de oogstkoningin en hofdames voor RTV Raalte interviewde, kreeg ik allerlei leuke verhalen over de Stöppelhaene te horen. Toen ze me vroegen hofdame te worden heb ik direct ‘ja’ gezegd: niet alleen omdat ik het een enorme eer vind, maar ook omdat het mij enorm leuk lijkt om allerlei mensen te ontmoeten. Ik maak het feest nu van andere kant mee en heb er al ontzettend veel zin in!”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.