al zestig jaar gelukkig getrouwd

Ze zijn al zestig jaar getrouwd, maar nog steeds zijn Jan Hoekerswever en Henny Bouwmeester dolgelukkig met elkaar. Donderdag 20 augustus vieren ze dat ze elkaar zestig jaar geleden het ja-woord gaven. Hun kinderen stuurden een stukje op over hun ouders.

Op 19 mei 1930 werd Jan geboren in Raalte als oudste zoon in een gezin met zeven kinderen. Hij werd timmerman in het bedrijf van zijn vader. Vier jaar later, op 27 juli 1934, kwam Henny ter wereld in Diepenveen als jongste dochter van een varkenshandelaar. Zij werd kapster in de salon van Annie Oudendag.

Toen Jan net drie maanden terug was van zijn uitzending als marinier naar het Caribische gebied, leerde hij Hennu kennen. Na vier jaar trouwden zij en al snel gingen ze samenwonen aan de Molenweg in Raalte. Op het industrieterrein in Raalte begon Jan een bouwbedrijf annex Hubowinkel, later Formido. Henny was zijn steun en toeverlaat en werkte gewoon mee. Ze hebben hun tijd verdeeld tussen familie, dieren en de tuin. Dat gaat nog steeds zo. Inmiddels hebben ze zeven kleinkinderen en is het tiende achterkleinkind onderweg.

Jan en Henny zijn nog redelijk gezond en wonen met veel plezier nog zelfstandig aan de Ceintuurbaan. Er gaat geen dag voorbij of één van de kinderen, klein- of achterkleinkinderen komt wel aanwippen. Nog steeds staat daar de koffie klaar en krijgt iedereen het koekje dat hij of zij lekker vindt. Hier genieten ze enorm van. Het gevleugelde woord van Henny is dan ook: “En….kom je gauw weer?”

Op 20 augustus geven ze een receptie van 15.30 tot 17.00 uur in zaal Zwakenberg. Iedereen die ze wil feliciteren is van harte welkom.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.