zorggroep raalte presenteert vernieuwingsplan

Zorggroep Raalte heeft vrijdag in het kader van het vernieuwingsprogramma ‘Ruimte voor verpleeghuizen’ het plan Schuilenburg gepresenteerd in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein, waarbij staatssecretaris van Rijn (ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)) ook aanwezig was. Het programma is onderdeel van het plan ‘Waardigheid en Trots, liefdevolle zorg voor onze ouderen’. Hierbij gaat het om kwaliteit door de ogen van de bewoner, de deur wagenwijd open voor mantelzorgers, trotse zorgverleners en ruim baan voor goede verpleeghuizen met ambitie.

173 zorgaanbieders hebben tijdens de bijeenkomst verteld hoe zij de kwaliteit van verpleeghuiszorg willen verbeteren voor hun cliënten. Vanuit Zorggroep Raalte presenteerde Henk van Kampen, Ietje de Jong en Astrid Alferink het Schuilenburg plan. Zij presenteerden dit voor vertegenwoordigers van het ministerie van VWS, zorgkantoren, Zorginstituut Nederland, de Nederlandse Zorgautoriteit, verpleegkundigen en cliëntenraden.

Het Schuilenburg plan gaat over het door ontwikkelen van de innovatieve woonzorgvorm Schuilenburg. Nu de bewoners gewend zijn en de werkorganisatie tussen de stichting de Parabool en Zorggroep Raalte staat, is het tijd voor vervolgstappen. De nadruk in het plan ligt op regelvrijheid op vlakken als cliënttevredenheidsmeting, medezeggenschap, BOPZ en dergelijke.

Zorggroep Raalte wil nieuwe, mensgerichte concepten introduceren en uitproberen. Daarnaast deelt de zorggroep graag haar positieve ervaringen met deze bijzondere woon- en werkgemeenschappen met het land, omdat de meerwaarde ondertussen bewezen wordt. “En daar zijn we best trots op!”

Vanuit alle gepresenteerde projecten werd duidelijk dat er behoefte is aan meer regelruimte die de zorgaanbieders nodig hebben om hun projecten te verwezenlijken. Op 21 juli zal het ministerie van VWS bekendmaken welke zorgaanbieders een speciale status ontvangen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.