welsumse karmse drie dagen feest

Op vrijdag 31 juli is er voor de tweede keer in Welsum het gewaardeerde Trekkertrek. Tussen 13.00 en 22.00 uur strijden zo’n 100 deelnemers om de sterkste te zijn in zijn klasse. Vanaf 22.00 uur, na de prijsuitreiking van de aller sterkste trekkers komt The 100% Powerband gas geven in de feesttent. Sfeer en tempo gegarandeerd met deze enthousiaste mannen. Van rock’n roll tot Hollandse toppers en alles wat daar tussenin, 100% live en feest gegarandeerd.

Op zaterdag kun je al vroeg terecht, vanaf 8.00 uur begint de jaarmarkt. Bekijk op je gemak de streekproducten, kleedjesmarkt, curiosa en brocante kramen. Klets gezellig bij of rust lekker uit op het buitenterras met een drankje. Neem deze ochtend vooral de hele familie of je vrienden mee, want er is daarnaast nog van alles te zien: brandweer Welsum komt een demonstratie geven , er wordt een pionnen concours gereden met Shetlander aanspanningen, ook twee –en viersspannen en om 11.00 uur begint het Welsums Dartkampioenschap in de tent (koppel darten)

Kermis Corso

In het begin van de zaterdagavond, vanaf 19.00 uur, is er het welbekende Karmse Corso met versierde corsowagens, de kinderoptocht en muziekkorpsen. Zij starten vanaf de Zijlweg richting Erveweg, rijden daar de IJsseldijk op rijden dan naar het feestterrein. Loop nog even mee het terrein op omdat de vakjury daar aan het publiek toelicht hoe zij de wagens beoordelen. Bovendien kun je dan de wagens van heel dichtbij bewonderen en de bouwers spreken. Jouw stem telt mee voor de publieksprijs, zodat je de wagen die jij het mooist vindt kunt laten winnen. De toegang voor deze feestelijke optocht is gratis, net zoals het parkeren. De IJsseldijk is vanaf 17.30 uur afgesloten om alle wagens die door de verschillende buurten in Welsum gebouwd worden, te kunnen opstellen.

Na de slot parade van de corso wagens over het feestterrein begint rond 20.00 uur het feest in de tent. DJ Sander en NOAH komen er weer een topfeest van maken. Misschien kent u de zeskoppige band wel, als de Amstel Live band, de Heineken Studenten Band of van de zwarte pieten huisband van Jochem van Gelder. NOAH laat elke keer enthousiaste reacties achter.

Zondag familiedag

De zondag is traditioneel de familiedag. Gezellige, sportieve of spannende activiteiten die voor het hele gezin leuk zijn om te zien of om aan mee te doen. Vanaf 13.30 kun je ringsteken met een aanspanning van imposante Frieze paarden. Op het terrein kun je proberen de keeper te slim af te zijn met doelschieten. Of misschien heb jij wel een hele vaste hand bij het laserschieten.

Straattheater Sulky M komt op zondagmiddag een voorstelling geven. Een verwarde technicus worstelt met zijn mini auto waarbij zich allerlei komische verwikkelingen voordoen. Houd je meer van een beetje griezelen, dan moet je zeker even bij de reptielenshow van Torrez komen kijken. Terwijl je ademloos zit te kijken naar de reptielenshow kan het zomaar ineens gebeuren dat je de albino boa constrictor van heel dichtbij mee kunt maken en misschien zelfs vast mag houden.

Op het gezellige buitenterras kun je genieten van de muziek van de 3 H’s (Huub, Henk en Harrie) en DJ Jarno. Ze zondagavond is in handen van de populaire band Fragment Live, afgewisseld met DJ Rob Wibbelink. De twee maffe Engelsen en een prettig gestoorde Hollander van Fragment Live, zijn top entertainers. Energie, humor en nummers die iedereen kent zijn hun specialiteit. Op veler verzoek komen zij daarom nog een keertje terug naar Welsum.

Gratis toegang en parkeren

Het feestterrein is gelegen tegenover het pontveer aan de Erveweg. Gratis parkeren en toegang tot terrein, feesttent en kermiscorso. Op vrijdag, zaterdag en zondag nacht heb je gratis overtocht met de pont op vrijdag om 24.00 en zaterdag en zondag tot 01.30 uur, zodat je niet extra vroeg terug hoeft. Zie ook: staging2.welsumsekarmse.nl of op facebook: welsumse karmse

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.