weekend begint met plensbuien en harde wind

Heb je voor komende zaterdag een barbecue met vrienden of familie gepland? Of was je van plan een gezellig een dagje naar het pretpark te gaan? Nou, stel die plannen dan maar even uit. Er worden namelijk stevige regen- en onweersbuien verwacht. Oh ja, en een windje. Het kan tijdelijk gaan stormen.

Juist terwijl het voor veel mensen vakantie is, wordt het onstuimig. Voor campinggasten is het zaak om de tenten goed te controleren. Ook raadt MeteoGroup aan om zaterdag niet met een caravan op pad te gaan. De kans dat takken gemakkelijk van de boom af kunnen waaien is ook aanwezig, aangezien de bomen nog vol zitten met blad.

Oorzaak

De oorzaak van het slechte weer is een lagedrukgebied dat op weg is naar Nederland en deze vrijdag al zorgt voor een toename in de bewolking. Vanavond en vannacht schuiven vanuit het zuidwesten de eerste stevige buien over het land, lokaal met onweer. Het kan vannacht soms echt even plenzen.

Zaterdagochtend trekt de wind fors aan, die is tegen die tijd gedraaid naar het noordwesten. Het windveld verplaatst zich geleidelijk van Zuidwest-Nederland richting het noordoosten. Er komt een harde tot stormachtige wind aan zee te staan, kortstondig is een windkracht 9 mogelijk, een storm. Dat zou dan de eerste zomerstorm van dit jaar worden. Ook in het binnenland worden bij buien windstoten verwacht van 75 tot 80 kilometer per uur. Daarbij valt een heel aantal pittige regen- en onweersbuien.

In de loop van de avond verlaten de buien via Groningen het land, klaart het wat op en neemt ook de wind langzaam af.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.