Home / archiefcentraal / vrijdag regionaal weer tropisch weer

vrijdag regionaal weer tropisch weer

Na een paar koele dagen met bewolking en wat regen gaat het kwik de komende dagen weer flink omhoog. Vrijdag wordt het in het oosten op veel plaatsen tropisch warm met temperaturen van 30 tot 33 graden. Door wind van zee wordt het op de stranden 24 of 25 graden.

De warme lucht is afkomstig uit Spanje, waar het al weken lang extreem heet is met temperaturen boven de 40 graden. Donderdag en vrijdag wordt het ook in het midden en oosten van Frankrijk 40 graden. De warme lucht wordt zaterdag verdreven. Vooral in Frankrijk, Zwitserland en Duitsland worden flinke regen- en onweersbuien verwacht.

Omdat er bij ons morgen en donderdagochtend nog vrij veel bewolking aanwezig is, kan het in combinatie met de stijgende temperaturen benauwd aanvoelen. Vrijdag schijnt de zon volop. Het weekeinde verloopt minder warm met 20 of 21 graden. Vooral op zaterdag kan er een regen- of onweersbui vallen.

Wat zijn jouw plannen voor vrijdag?

Lees ook

Seizoen Zwembad de Welters volgende week van start

WIJHE – Zwembad De Welters in Wijhe opent op woensdag 21 april om 13.30 uur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.