Home / archiefcentraal / vol gas tijdens bangerrace boerhaar

vol gas tijdens bangerrace boerhaar

Wie zondagmiddag in Boerhaar was, kon genieten van de jaarlijkse ‘Bangerrace’. Deze race is een overtreffende trap van een autorodeo. Deelnemers dienen in een speciaal geprepareerde auto (een oud barrel) zo snel mogelijk een aantal rondjes over een zand- of gravelcircuit af te leggen. Ondertussen proberen de andere deelnemers hem daarbij van de baan duwen of op hem botsen.

Tijdens de Bangerrace worden snelheden behaald tot zo’n 90 kilometer per uur. En dat is dan nog maar bij de eerste manches. Verderop in het toernooi, wanneer alles wat nog kan rijden in de arena komt, gaat het erom elkaar een zo plat mogelijke auto te bezorgen. “Liever een mooi wrak op de kar dan een lege beker in de kast”, zo redeneren veel deelnemers.

Lees ook

Wiegeliedjes en nachtmerries in Nicolaaskerk

WIJHE – Sinje Kiel en David van Ooijen verzorgen op zaterdag 7 augustus een concert …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.