versier je straat en ervaar stoppelhaene

Hoewel Stöppelhaene pas eind augustus is, zijn veel Raaltenaren al druk bezig met de voorbereiding op het feest. Een traditie waar sommige straten al tientallen jaren aan mee doen is namelijk het versieren van je huis of met al je buren zelfs de hele straat. Dat Stöppelhaene een oogstfeest is, is vooral dankzij de straatversieringen goed te zien. En voor de mooiste creaties ligt er ook nog eens een prijs klaar. Want een vakkundige jury beoordeelt de beste straat- en gevelversieringen. Reden genoeg dus, om nog even aan de slag te gaan in je eigen voortuin of met je eigen gevel (bij iemand anders mag natuurlijk ook).

Geen tijd is misschien wel het meest gehoorde argument om niet deel te nemen aan. Wellicht is dat ook een andere manier om te zeggen ik weet niet hoe het moet. Maar niet gevreesd, de commissie van Stöppelhaene die zich bezighoudt met straat- en gevelversiering kan je een heel eind op weg helpen. Je moet het niet te moeilijk maken het kan namelijk heel eenvoudig. Want zeg nu zelf, wat is leuker en gezelliger dan samen met de buren de straat waarin u woont een feestelijk en verlicht aanzien te geven tijdens de Stöppelhaene dagen ?

Het Raalter dorp kent inmiddels al jaren vaste deelnemers. Deelnemen aan de Stöppelhaene straat c.q. gevelversiering is natuurlijk altijd leuk voor de uitstraling van de je straat tijdens de Stöppelhaene. Veel bezoekers fietsen de versierde en verlichte route door het dorp, de route wordt kort voor Stöppelhaene bekend gemaakt en deze kun je downloaden via staging2.stoppelhaene.nl. De reacties zijn altijd heel positief.

Op donderdagmiddag tijdens de Stöppelhaene worden de prijzen uitgereikt, het is dan erg gezellig om met je hele straat een prijs in ontvangst te nemen, maar meedoen om je straat of gevel te versieren is eigenlijk belangrijker. Van het start- en prijzengeld wordt meestal een barbecue georganiseerd en dit versterkt de onderlinge band in de buurt.

Neem voor opgave contact op met Cees Bouman via 06-19280180 of meld je rechtstreeks aan op staging2.stoppelhaene.nl, hierop staan ook diverse foto’s van versieringen van vorig jaar evenals een wedstrijdformulier en dergelijke. Meer informatie kan naast op deze site ook verkregen worden op de Roggemaaiersdag die gehouden wordt op 18 juli en op de Stöppelhaene promotiemarkt op 15 augustus.

Iedereen in Raalte kan zich voor deelname inschrijven. Een jury beoordeelt het spektakel één keer bij daglicht en één keer in de avonduren. Dus zorg vooral voor goede verlichting. De uitreiking van de prijzen en startgelden is op donderdagmiddag na afloop van het Oogstcorso (om ongeveer 17.00 uur) in de Sallandse Herberg op het Stöppelveld.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.