uitgebreid hittescenario deventer op stelten

De organisatie van Deventer Op Stelten heeft flink wat maatregelen genomen om de bezoekers te wapenen tegen de hitte. Een speciaal hittescenario, waarin zowel maatregelen voor het publiek als voor artiest staan, is vandaag bekend gemaakt.

Er is met name ingezet op extra water, extra schaduwplekken en meer EHBO’ers. Wanneer het niet anders kan is het ook mogelijk dat enkele voorstelling worden geannuleerd.

Publiek

Voor het publiek is er met name ingezet op extra water en extra schaduwplekken. Op de Brink, de Nieuwe Markt, het Grote Kerkhof en de Worp worden extra waterpunten gerealiseerd waar bezoekers hun flesjes kosteloos kunnen vullen. Daarnaast worden er op de Brink, het Grote Kerkhof en het Worpplantsoen ook flesjes water verkocht voor €2,-. Naast flesjes water vind je op de Brink, Het Grote Kerkhof en het Worpplantsoen ook verkooppunten met waterijs. In het Worpplantsoen worden daarnaast extra schaduwtenten geplaatst.

Artiesten

Maar ook de artiesten moeten zo min mogelijk belemmerd worden door de hitte. Er zijn dan ook meer dan voldoende flessen water op voorraad op alle locaties. Deze worden niet weggegooid maar constant gevuld met vers water. Wanneer het noodzakelijk is, kunnen enkele voorstellingen geannuleerd worden. De organisatie geeft hierbij 15ft6 en Monkeystyle als voorbeeld.

EHBO

Er worden twee tot vier extra EHBO’ers per dag ingezet bij risico-voorstellingen en risico-locaties. Hiertoe behoren onder meer de Brink, het Boreelplein en de tribune op het Grote Kerkhof. Er zijn natte handdoeken op voorraad en enkele EHBO’ers zullen met de fiets door de stad rijden voor snellere verplaatsing.

Medewerkers van de organisatie zullen daarnaast letten op de artiesten en kwetsbare mensen zoals jonge kinderen en ouderen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.