tuinen van salland met eten uit de tuin

Op zondag 12 juli zijn de Tuinen van Salland weer opengesteld voor bezoekers. Het voorjaar is koud en droog geweest, veel planten hebben het er moeilijk mee gehad en zijn laat op gang gekomen. De groei loopt achter en veel voorjaarsbloeier hebben later en korter gebloeid dan gebruikelijk. De regen van de afgelopen dagen en de warmere temperatuur maakt op dit moment echter een hoop goed! Veel planten komen nu volledige tot ontwikkeling en bloeien prachtig.

Ook rozen hebben zich veel langzamer ontwikkelt en bloeien veel langer dan normaal. Zo heeft ieder nadeel zijn voordeel. U kunt deze ontwikkelingen komen bekijken in de Tuinen van Salland op zondag 12 juli. De deelnemende tuinen zijn dan opengesteld voor het publiek. Een mooi kans om andermans tuin te bekijken na zo’n bijzonder voorjaar. De tuinen waar u zondag kunt komen kijken zijn de tuinen van Ruimzicht (Hogeweg 6, Elshof), Nynke’s tuin (Oude Twentseweg 26, Luttenberg) en Arjan Schepers Vaste Planten (Hakkershoekweg 9, Mariënheem). Op staging2.tuinenvansalland.nl staan uitgebreide beschrijvingen van de deelnemende tuinen.

Eén van de deelnemende adressen, Arjan Schepers Vaste Planten in Mariënheem, organiseert iets extra’s op 12 juli: een markt met als thema ‘Eten uit de Tuin’. In de tuin van de kwekerij van Arjan Schepers staan een aantal kramen met eetbare zaken uit de tuin. Zo is bijvoorbeeld de Sallandse bijenvereniging Sint Imelda aanwezig maar ook een kwekerij van bijzondere vruchtbomen en een kookboekenwinkel. Daarnaast zijn er ook moestuinzaden en diverse streekproducten. Tuinen van Salland: zondag 12 juli van 10:00 tot 17:00 uur.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.