treinuitval door gereedmaken station zwolle

In de weekenden 4/5 juli en 11/12 juli rijden er geen treinen tussen Zwolle en Raalte. Op 27 juli rijden er minder treinen en op 28 juli is er ook geen treinverkeer tussen Zwolle en Raalte. Van maandag 10 tot en met zondag 16 augustus is er een week lang geen treinverkeer op het traject Zwolle-Raalte en op zaterdag 15 en zondag 16 rijden er ook geen treinen tussen Zwolle en Olst.

Ook in de herfstvakantie, van zaterdag 17 tot en met vrijdag 23 oktober, is er geen treinverkeer tussen Zwolle en Raalte. Ook op zaterdag 14 en zondag 15 november rijden er geen treinen tussen Zwolle en Raalte. Voor de treinen naar Deventer (via Olst) geldt bovendien dat ze vaker in een andere dienstregeling rijden. Dit kan extra reistijd veroorzaken voor overstappers.

Traverse en roltrappen

Op zondag 26 juli wordt de tijdelijke traverse verwijderd die nodig was tijdens de bouw van de nieuwe reizigerstunnel. Dat is alleen mogelijk door het treinverkeer op veel sporen tegelijk stil te leggen. De traverse overbrugt vier perrons en negen sporen.

Daarnaast wordt er op perrons 1 tot en met 9 gewerkt aan het aansluiten van de roltrappen en het vernieuwen van de perronkappen. Op deze en alle andere perrons (12/13 en 15/16) wordt bovendien gewerkt aan het plaatsen van nieuwe bankjes en wachtruimtes. Op die momenten is er naar die perrons ook geen treinverkeer mogelijk.

Wanneer alle werkzaamheden zijn afgerond dit jaar, beschikken reizigers over een comfortabeler station waar overstappen sneller en eenvoudiger is geworden. De oude, 5 meter brede reizigerstunnel is dan vervangen door een nieuwe, 17 meter brede reizigerstunnel. Perrons zijn voorzien van nieuw perronmeubilair. Perronkappen zijn vernieuwd en voorzien van lichtdoorlatende delen.

Reizigers wordt geadviseerd voor meer informatie over de exacte gevolgen voor hun reis te kijken op de website van de vervoerders zoals op staging2.vechtdallijnen.nl, staging2.ns.nl, staging2.ns.nl/treinverkeerzwolle

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.