trainingen sw4d op sallandse heuvelrug

“Een groot deel van de ‘leerlingen’ is zo enthousiast dat ze op eigen initiatief een wandelgroep zijn gestart.” Aan het woord is André Nijenhuis, de immer enthousiaste trainer en begeleider van SW4D Fit! in Raalte. “De afgelopen jaren is gebleken dat het bij de trainingsgroep niet alleen draait om vitaliteit, maar ook om de sociale contacten. Sinds 2010 zijn de wandeltrainingen in aanloop naar de Sallandse Wandelvierdaagse ieder jaar een groot succes geweest. Om meer wandelliefhebbers te begeleiden in de voorbereiding, is het initiatief ontstaan om het trainingsprogramma ook op de Sallandse Heuvelrug aan te bieden.

In samenwerking met Staatsbosbeheer en de Koninklijke Wandel Bond Nederland zijn de voorbereidingen in gang gezet en is de inschrijving voor een tweede trainingsgroep geopend. Het buitencentrum Sallandse Heuvelrug in Nijverdal zal als centrale locatie fungeren voor deze groep.

Natuur

“We zijn blij met dit initiatief”, zegt Gert-Jan Brandenburg namens Staatsbosbeheer. “Bewegen in de natuur heeft aantoonbaar positieve effecten op het voorkomen en genezen van ziektes. De training op de Sallandse Heuvelrug sluit hier natuurlijk geweldig op aan, buiten is genieten.”

Henry Bronkhorst (Directeur Koninklijke Wandel Bond Nederland) vult aan: “Een prachtig initiatief dat velen in de regio kan uitdagen om in de prachtige omgeving van de Sallandse Heuvelrug na de zomervakantie weer in beweging te komen. Wandelen mag de laatste tijd rekenen op een toenemende populariteit, in bijzonder vanwege de laagdrempelige wijze waarop je (weer) gezond en vitaal kunt worden en blijven. Wandelevenementen zoals de Sallandse Wandelvierdaagse bieden voor veel mensen de uitdaging om met een goede voorbereiding ook daadwerkelijk te ervaren dat ze goed bezig zijn.”

SW4D Fit!

Het doel van SW4D Fit! is om relatief onervaren wandelaars in zes weken klaar te stomen om in oktober tijdens de Sallandse Wandelvierdaagse 4 x 20 kilometer te kunnen volbrengen. Daarnaast biedt het programma de wandelaars onder andere een kennismakingsdag, een wandelshirt, een gezonde lunch en gratis voetencheck en advies door een podoloog.

Voor meer informatie en aanmelden kun je terecht op staging2.sw4d.nl/sw4d-fit of via maaike@sw4d.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.