tops hoezo we hebben geen sprinter

Afgelopen weekend hebben de dames van WV de Kannibaal (onder leiding van Raaltenaar Ronald Tops) een geweldige prestatie als ploeg laten zien. Enkele wedstrijden reden de dames al zeer actief en werd er al geregelmatig een vluchtpoging gewaagd. In Drogeham word Mareille net 4e in een kopgroep van 4. Waar ze de aanstichters van was.

Na een mooi NK in Emmen waar de dames zich tussen de profs ook goed hebben laten zien. Zelfs hier reageren op aanvallen. Deze wedstrijd was een erg mooi en een reclame voor het vrouwenwielrennen (hoogstaande wedstrijd).

De dag na het NK moesten de clubdames weer aan de bak voor een 2 daagse (in Peize en Nieuw Roden). De dames van WV de Kannibaal hadden net als alle andere rensters zere benen. Maar er moest wel gekoerst worden. Inzet van de ploegleider was om er toch een zware koers van te maken. Veel aanvallen en doen waar je sterk in bent. In het overleg zegt de ploegleider nog dat de wedstrijd hard moet worden, want we hebben geen echte sprintster in de ploeg.

De dames vliegen er vanaf de eerste ronde in en alle dames zijn te horen op de koersradio dat ze in de aanval hebben gereden. En splijtende demarrages plaatsten, maar helaas zonder resultaat.

In de laatste paar rondes begon het te regenen en dat maakte het lastig, enkele valpartijen in de laatste 2 ronden. De laatste 4 km werd de sprinttrein op gezet voor Leonie Lubbinge. Een perfecte trein de laatste kilometer in. Die helaas ook nog een valpartij had in de laatste bocht. Leonie komt als eerste door de bocht en weet in een millimeter sprint te winnen van Veerle Goosens en Tessa Neefjes. Meteen over de finish komen de woorden richting de ploegleider ‘Hoezo we hebben geen sprinter’. Dit zal hij later terug nemen.

De maandag begon met een korte tijdrit van 4,5 km. Hierin wordt Trieneke Fokkens 3e, waar ze vorige week woensdag bij he NK tijdrijden in Emmen nog beste wordt in de categorie elite zonder contract. De rest van de ploeg reed ook bij de eerste 40. In de breedte een goede ploegenprestatie en dat geeft moraal voor de afsluitende klassieker.

In het algemeen klassement staat Olga de Boer (winnares van de tijdrit) als eerste in het klassement. Voor ons de taak om dus weer aan te vallen om zo de eindoverwinning binnen te halen. Als eerste gaat Trieneke in de aanval, maar omdat ze kort in het klassement staat. Krijgt ze geen ruimte van de concurrerende ploegen. Zo gaan Mareille en Simone ook nog eens in de aanval, maar deze stranden ook.

Het peloton gaat als groep naar de finish. Tot 500 meter zijn er nog geen treintjes op gezet en gaat de groep met alle favorieten op de laatste bocht af. Leonie gaat als eerste door de bocht en weet met een splijtende sprint te winnen met ruim een fiets voorsprong op Monique van de Ree en Ashlyn van Baarle. In het eindklassement betekend dit dat Leonie ook de meerdaagse heeft gewonnen en door de winst ook leidster is in de stand om de clubcompetitie.

De volgende 2 wedstrijden staan nog voor de boeg: Een ploegenklassement (niet meetellend voor individueel klassement) en nog een 2 daagse in Usquert.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.