steenmarter vreet autokabels aan in raalte

Een steenmarters heeft in de nacht van donderdag op vrijdag diverse abels aangevreten van een auto aan De Havezathe in Raalte. De eigenaar waarschuwt iedereen dan ook goed op te letten!

De Steenmarter is een alleseter, maar heeft zelf ook een aantal vijanden. Daarom kruipt het graag in de kleine ruimtes onder de motorkap van een auto om zich te verstoppen. Bovendien bestaat de bedrading voor een deel uit visolie, wat vooral jongere dieren aantrekt die denken dat het te eten is. Eenmaal de motorkap van uw auto kan de Steenmarter isolatiemateriaal beschadigen en kabels doorknagen. Dat kan zorgen voor haperende elektra of een motor die niet start.

Tips

De steenmarters is een beschermde diersoort, maar er zijn diervriendelijke tips om het beestje buiten te houden. Gebruik een aantal latten die overal 40 cm buiten je auto uitsteken en span kippengaas over deze latten en parkeer je auto hierop. Zorg ervoor dat het gaas niet te strak gespannen is, anders lopen de diertjes er gewoon overheen. Zorg ook dat het echt 40 cm buiten uw auto uitsteekt, anders kan de Steenmarter alsnog vanaf de zijkant op uw auto springen en klimmen.

Apparaatjes met hoge geluiden of een zogenaamde steenmarterspray werken volgens deskundigen niet. Wel zijn er professionele bedrijven die de steenmarter kunnen verjagen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.