spectaculair gelijkspel bij pec dnipro

PEC Zwolle heeft zaterdagavond met 2-2 gelijkgespeeld tegen Dnipro Dnipropetrovsk. Van een tam potje zomeravondvoetbal was op Sportpark ‘T Hoenbroeck in Hasselt absoluut geen sprake. De toeschouwers zagen vier doelpunten, drie strafschoppen, een rode kaart en enkele opstootjes.

In de basisopstelling van Dnipro stonden maar liefst acht spelers die ook in de Europa League-finale aan de aftrap verschenen, waaronder de Brazilianen Douglas en Matheus. Ondanks de ijzersterke opstelling van de ploeg uit Oekraïne was de openingsfase voor PEC Zwolle. Binnen tien minuten stonden de Blauwvingers op voorsprong, toen Jesper Drost attent reageerde op een rebound.

De achterstand zat blijkbaar niet lekker bij Dnipro en na een minuut of twintig kwamen de frustraties naar boven. Leo Matos sloeg Bram van Polen in het gezicht, maar deed dat buiten het zicht van de arbitrage. Even later deelde Matheus een klap uit aan Bart van Hintum en hij kon wel voortijdig gaan douchen.

Met een man meer creëerde PEC een aantal kansen om de voorsprong uit te breiden, maar Ben Rienstra en Rick Dekker hadden het vizier niet op scherp staan. Vlak voor rust viel de treffer aan de andere kant. Dekker maakte een overtreding binnen het eigen strafschopgebied en scheidsrechter Van der Graaf wees naar de stip. Nikola Kalinic wist wel raad met het buitenkansje en bepaalde de ruststand op 1-1.

In de tweede helft ging Van der Graaf vrolijk verder met het toekennen van strafschoppen. De leidsman zag in de 48e minuut dat Kingsley Ehizibue aan zijn shirt werd getrokken, waarna Lars Veldwijk zijn ploeg vanaf de stip weer voorsprong zette. Tien minuten later kreeg Dnipro weer een penalty, toen Bram van Polen de bal met zijn arm zou hebben geraakt. Seleznyov legde aan en bracht de stand wederom in evenwicht.

Het laatste half uur slaagden de ploegen er niet meer in om te scoren. Thomas Lam was namens PEC Zwolle nog het dichtst bij de winnende treffer, zijn vrije trap ging rakelings over. Vrijdag komt de ploeg van Ron Jans weer in actie, in Hattem is dan Sparta Rotterdam de tegenstander.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.