sloop bij booijink in luttenberg begonnen

Een triest gezicht in het centrum van Luttenberg. Een grote hoogwerker, hekken en meerdere bedrijfsbusjes omgeven het pand van Booijink waar vrijdagavond brand uitbrak.

De directie is gelijk met diverse partijen in gesprek gegaan en neemt op dit moment concrete maatregelen om levering van veevoer naar haar klanten direct na het weekend en de periode daarna te garanderen. De locaties in Raalte en Rijssen draaien gewoon door en ook partners helpen het veevoederbedrijf.

“Als solide familiebedrijf hebben we de koppen direct bij elkaar gestoken”, aldus de directie. “Onze eerste zorg is om zo snel mogelijk onze klanten zekerheid te bieden dat ze deze week gewoon hun veevoer krijgen. Dat gaat ons lukken, dat garanderen wij. Gelukkig hebben wij nog twee productielocaties die gewoon doordraaien en wij kunnen leunen op een stevig netwerk van partners. De komende dagen zullen wij met nadere informatie komen.”

Hoe de brand vrijdag aan het begin van de avond is ontstaan, wordt nog onderzocht. Aan het eind van de nacht, rond 04.30 uur, werd het sein brand meester gegeven. De brandweer rukte afgelopen weekend nog meerdere keren uit, omdat omwonenden rook uit het dak zagen komen. De brandweer hield onder meer met een hoogwerker de smeulende resten scherp in de gaten.

Activiteiten

Ondanks de grote brand, gingen het Straatkorenfestival en het Historisch Festival de volgende dag gewoon door. Het programma werd wel wat aangepast. “Dat is in goed overleg besloten. We hebben daar wel de familie Booijink en uiteraard ook brandweer en gemeente voor benaderd.” , zegt meneer Korenromp namens de organisatie van het Straatkorenfestival. Aangezien het festival plaatsvond op de Butzelaarstraat, waaraan ook het door brand getroffen pand van Booijink is gevestigd, moesten er wat wijzigingen worden doorgevoerd. “Normaal gesproken zou er een terras voor de maalderij komen te staan, maar dat was niet meer mogelijk. Daarnaast was de doorloop naar het historisch festival bij landbouwmuseum De Laarman niet meer mogelijk.”

Reacties

“In reactie op de brand van afgelopen vrijdag ontvingen wij reeds vele reacties”, laten Giel en Paul Booijink weten. “Namens de hele familie en het personeel willen wij iedereen bedanken die ons een hart onder de riem hebben gestoken of hulp hebben aangeboden. Dat stellen wij zeer op prijs. Bijzondere dank gaat uit naar alle brandweermensen die ons geholpen hebben bij het blussen. Ook willen wij burgemeester Dadema bedanken voor zijn grote betrokkenheid en aanwezigheid tot laat op de avond. Wij waarderen het dan ook zeer dat de gemeente alle hulp heeft aangeboden bij het vinden van oplossingen.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.