sh struinen op de boerendag

De vrijdag van Stöppelhaene staat ook dit jaar weer in het teken van de Boerendag. En dit jaar is er nog meer te doen dan vorig jaar. Zo zijn er landbouwmachines, veel dieren, demonstraties en natuurlijk muziek met country dancers.

Als je vrijdag op de Boerendag rondloopt dan waan je je het ene moment op een boerenmarkt zoals die in de jaren vijftig zo ongeveer gehouden moet zijn op de Varkensmarkt, even verder loop je optimaal in deze tijd rond, tussen natuurlijke producten, geheel biologisch verantwoord geteeld en verwerkt tot lekkere producten. Dat is ook precies wat het is, die Boerendag. Laten zien hoe je vroeger op een boerderij aan het werk was, maar ook laten zien hoe dat vandaag de dag gebeurt. Mensen van het platteland, mensen uit de stad, ouderen, kinderen, eigenlijk vindt iedereen het leuk te zien hoe het platteland er vroeger uit zag en hoe daar nu gewerkt wordt. Er zijn diverse landbouwmachines aanwezig die ook op de dag zelf in werking zijn. Hierbij wordt uitleg gegeven hoe het vroeger allemaal in zijn werk ging.

Met een eigen kinderboerderij, een terras met koffie en krentenbrood en oude ambachten en dat maakt de Boerendag een van de hoogtepunten van Stöppelhaene.

Naast een markt met stands zijn er ook demonstraties van (oude) ambachten zoals rietdekken, hoefijzer beslaan, webbing vlechten en houtsnijwerk. Ook is er een werkende oude dorsmolen te bezichtigen. Daarnaast kun je ook zien hoe het vandaag de dag gebeurt, zoals bij de stand van de LTO. De LTO heeft als aandachtspunt verwerking van rest afval in veevoer. Timber Sports geeft een demonstratie zagen met een motorzaag.

En speciaal voor de kinderen: er zijn natuurlijk ook dieren. Veel dieren. Konijnen, kippen, duiven, minikoeien, alpaca’s, paarden, cavia’s. En ja, je mag ze aaien. Ook kun je geschminkt worden en haantjes beplakken met zaden.

Kortom, veel actie en sfeer op de Boerendag. Bijna elke stand heeft wel iets te doen of te proeven. De Boerendag vindt plaats op de Domineeskamp en duurt van 10.00 tot 17.00 uur.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.