sh kovacs rauw ongepolijst en fantastisch

Mocht je nog niet bekend zijn met de ongepolijste, rauwe jazz-stem van Sharon Kovacs, dan kun je deze Eindhovense zangeres wel herkennen aan haar grote bondmuts die ze altijd draagt op haar kaalgeschoren hoofd. Net als haar uiterlijk is de muziek die de zangeres ten gehore brengt zeker geen mainstream. Donker, rauw en sensueel. Een vleugje Shirley Bassey, een scheutje Nina Simone en een randje Billie Holiday zijn allemaal terug te horen in de stem van Sharon. Zelfs met de ogen dicht is een optreden van Kovacs al een overweldigende ervaring.

Geniet je meer met ogen open, dan zie je tijdens Stöppelhaene net als met al haar andere optredens een podium dat overal de sfeer van film noir uitstraalt. Kovacs creëert gedurende al haar optredens een mystieke sfeer met een weelderig en dromerig arrangement. Deze vierentwintig jarige zangeres heeft veel in haar mars en zal de komende jaren nog veel van de wereld gaan zien. In Nederland is ze al doorgebroken en ook het buitenland is al erg benieuwd naar deze jonge zangeres.

Stöppelhaene is slechts een van haar vele optredens op Nederlandse bodem dit jaar. North Sea Jazz Pinkpop en Lowlands kan ze al van haar to-do-list strepen. Haar singles ‘My Love’ en ‘Diggin’ hebben weken hoog in de Top 40 gestaan en dit jaar is ze ook uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. 2015 is het jaar van Kovacs: niemand kan nog om haar heen.

Het optreden van Kovacs is zaterdag 29 augustus gratis te zien op het Stöppelveld. Dit geldt ook voor de optredens van The Muncks (winnaar wraak van Salland 2015), Tricklebolt (winnaar wraak van Salland 2014), Orange Skyline (Indieband), Sunday Sun (Indiepop) en Rondé (winnaar 3FM Serious Talent 2015) op zaterdagmiddag. De zaterdagavond wordt knallend afgesloten door de Dirty Daddies en Lijn 7.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.