sallandse cabaretavond echt sallands

Maar laten we vooral ook niet vergeten dat de Sallandse Cabaretavond vooral ook bedoeld is om de nieuws Oogstkoningin en har hofdames te presenteren. Daar begint het mee. Eerst een emotioneel traantje wegpinken, daarna is het tijd voor de lachtranen. Let op, de belangstelling is ieder jaar zo groot dat je wel een kaartje moet kopen om er in te kunnen.

Je was het al van plan, maar dit jaar móet je komen, ’t Wiejes Kabaret staat namelijk voor het laatst op de Stöppelhaeneplanken. Zij krijgen de lachers ieder jaar weer op hun hand, door hun ‘objectieve’ kijk op de laatste gebeurtenissen in Raalte. Anton Kleine Schaars en Gerrit Hulleman, hoe lang traden ze wel niet op tijdens Stöppelhaene. We herinneren ze nog van de jaren tachtig met prachtige liedjes over de sluiting van het kanaal en de hobbelige steentjes van de Enkstraat.

3ten

Daar waar mensen stoppen, zijn er ook mensen die beginnen. ‘3ten’ is van dat laatste een voorbeeld. Frank Swartjes, Henk Kemper en Peter Smit uut Broekland brengen grappen en grollen over Raalte, zingen liedjes met de trekzak erbij en hadden in juli al teveel repertoire voor een kwartier op het podium. Maar van schrappen wordt het meestal niet slechter.

Gaît

Raalte kent de buuts van Gaît Sneu, Gaît Leut (de relatietherapeut), Gaît Soldaat, Gaît de Zwerver en Gaît Gogum al een aantal jaren. Gaît (Gerard van der Weegh) heeft veel verschillende eigenschappen en veel verschillende baantjes gehad. Een ding komt altijd overeen: Gaît let altijd goed op wat er gebeurt in zijn omgeving.

3koteboebo

Dreuge humor uut Salland. Daar heb je ‘de jongs uut Lettele’ voor nodig. Maar dat wisten jullie al. Want waar ze komen zijn de theaters uitverkocht. 3koteboebo speelde op de Stöppelhaene 2012 tijdens de Sallandse Cabaretavond de tent plat met het lied ‘de Oogstkoningin’. Ze hebben vast ook dit jaar ies speciaals in petto.

Herman Tutert

Herman Tutert kennen we van zijn rake grappen, alerte reacties en geweldige typetjes. Geënt op het nieuws dus niet altijd de waarheid, maar dat maakt het nog een stuk mooier.

Wilfried Finkers

Wilfried Finkers is bekend geworden door zijn bijrollen in de optredens van zijn broer Herman Finkers. Maar alleen kan hij het ook. Hij zal u tijdens de cabaretavond alles vertellen over zaken waar hij geen verstand van heeft.

Rosalie Meijer en band

Rosalie Meijer won enkele maanden terug de finale van de singer-songwriter-competitie Nootuitgang, georganiseerd door Cultuur op de Campus van de Radboud Universiteit Nijmegen. Rosalie solliciteerde via een interview in het Weekblad voor Salland naar een plaats op het podium bij Stöppelhaene. En dat is gelukt!: “Ik wil dat mensen na de cabaretavond neuriënd weglopen richting huis.”

Kaartverkoop

De Sallandse Herberg is woensdagavond 26 augustus 2015 om 19:00 uur geopend en het programma start om 19:30 uur. Entreekaarten voor deze veelbelovende Sallandse Cabaretavond zijn vanaf vrijdag 10 juli voor € 13,50 te koop bij Schulten Lederwaren in Raalte.

Meer informatie op staging2.stoppelhaene.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.