sallanders klaar voor koninginnerit tour

Wie zaterdag de mooiste etappe van de Tour de Alpe d’Huez kijkt, moet even speciaal opletten als de renners ‘de Nederlandse bocht’ voorbij zijn. Daar staat namelijk een kleine Sallandse kolonie de renners aan de te moedigen.

Aanmoedigen, als ze nog energie hebben tenminste. Sinds dinsdagnacht staan Bas Aarnink – in het seizoen vaste waarde in het eerste van Heeten – en zijn maten uit onder andere Heeten en Broekland er al. En zaterdag is pas de etappe. Is dat niet erg vroeg? Nee, de jongens vermaken zich volop. De hele week is d’Huez namelijk al een uitdaging voor veel fietsers. Deze beroemde berg uit de Tour, die wil je beklommen hebben. “Ze komen hier bij bosjes langs, vaak op hun laatste adem”, aldus Bas. En natuurlijk worden ze dan door de Heetense ‘kolonie’ verder geschreeuwd en eventueel een stukje verder geduwd.

We hebben een paar foto’s gekregen waarop te zien is dat onze vooruitgeschoven post zich goed verzorgt daar op ‘de Nederlandse berg’. Gebakken aardappeltjes, stukje vlees, biertje erbij. Allemaal voor een goede conditie.

Of er nog iets op de weg komt te staan? “Jazeker”, verzekert Bas,”maar daar gaan we ons in de nacht van vrijdag op zaterdag pas mee bezig houden!” Wat er komt te staan, weten we nog niet, maar dat moet je zaterdag in elke geval even in de gaten houden. Je moet dan na ‘de Nederlandse bocht’ kijken (je weet wel, dat stuk weg dat andere jaren helemaal oranje geschilderd was), de zevende bocht, vier kilometer voor de finish van de etappe.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.