salland wandelland vakantie wandeltips

Salland is een prachtig gebied om te wandelen. Of je nu wandelt langs de uiterwaarden van de IJssel, op de Sallandse Heuvelrug of door het natuurgebied het Boetelerveld; Salland verrast je telkens weer. Met het Wandelnetwerk Salland stippel je je eigen wandeling uit. Op de kaart van het wandelnetwerk Salland, vind je het overzicht van alle mogelijke routes en knooppunten. Op staging2.sallandwandelland.nl kun je jouw route online plannen.

Liever op pad met een gids? In de zomermaanden biedt Salland je vele mogelijkheden. Hier vind je de wandelagenda voor 17 juli tot en met 16 augustus.

Natuur-avondwandeling (Rijssen)

Woensdagavond 22 juli, 5 en 19 augustus

Struinen door een nieuw stukje natuur op zomaar een zomerse woensdagavond? Wandel mee met de Natuur – ontdekkingstocht van Het Overveen. Incl. koffie met gebak. Start om 19.30 uur bij het Overveen, Veendijk 4ª Rijssen. staging2.hetoverveen.nl

Op zoek naar de nachtzwaluw (Haarle)

Vrijdagavond 17 juli

Samen met de boswachter van Natuurmonumenten op zoek naar de nachtzwaluw en andere nachtelijke bewoners van de heide. Een wandeling van 6 km. Start om 21.00 uur bij Informatieschuur De Pas, Molenweg 2,Haarle. staging2.natuurmonumenten.nl.

Zomerwandeling over de Sallandse Heuvelrug

Zondagmiddag 17 en 26 juli, 2 en 16 augustus

Ga met de boswachter mee en maak een mooie wandeling langs heuvelachtige heidevelden en verlaten paden. Start om 14.00 uur vanaf het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, Grotestraat 281 Nijverdal. staging2.staatsbosbeheer.nl

Historische Rondwandeling (Raalte)

Woensdagmiddag 22 en 29 juli, 5 en 12 augustus

Ontdek Raalte met hele andere ogen! Een wandeling van 1,5 uur door het dorp met uitleg over de historie van Raalte. Start vanaf het Kulturhus aan de Grotestraat in Raalte. staging2.historischerondwandelingraalte.nl

Ontdek het bos en zijn nachtelijke bewoners

Woensdagavond 22 juli

Avondwandeling met kans op het zien van wild. De boswachter neemt u mee het duister in.

Start om 21.00 uur bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, Grotestraat 281 Nijverdal. staging2.staatsbosbeheer.nl

Loop naar de maan

Zaterdagavond 1 augustus

Wandel mee met een gids van Staatsbosbeheer en beleef de mystieke sfeer van de Sallandse Heuvelrug bij volle maan. Incl. een bezoek aan het planetarium. Start om 21.00 uur bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, Grotestraat 281 Nijverdal. staging2.staatsbosbeheer.nl

Cultuurhistorische wandeling over landgoed ´t Nijendal (Olst)

Zondagmorgen 9 augustus

Ga mee op zoek naar sporen uit het verleden op Landgoed ‘t Nijendal onder leiding van de gids van Staatsbosbeheer. Start om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats nabij de Zoogenbrink aan de Molenweg 3 in Olst. staging2.staatsbosbeheer.nl

Gentiaanwandeling Boetelerveld (Mariënheem)

Zondagmorgen 16 augustus

Hoe zag Salland er tot eind 19e eeuw uit? Wandel mee door het Boetelerveld, het enige overgebleven natte heidegebied in Salland. Start om 10.00 uur bij het Boetelerveld, Schoonheetenseweg in Mariënheem, parkeren achter huisnummer 19. staging2.landschapoverijssel.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.