salland on tour volop vermaak op alpe dhuez

De Sallanders die sinds dinsdag een plekje op de Alpe d’Huez hebben veroverd hoeven nog slechts uren geduld te hebben voor ze hun favoriete wielrenners kunnen aanmoedigen. Maar het wachten blijkt zo erg nog niet, het is goed toeven op de berg.

“Het wordt steeds drukker op de berg, zowel met Nederlanders als buitenlanders”, vertelt Bas Aarnink uit Heeten. Samen met zijn vrienden vermaakt hij zich prima in Frankrijk. “Gisteren hebben we mensen uit Australië gesproken die speciaal voor de Tour zijn komen overvliegen.”

De meeste Nederlanders zullen zich de komende uren zoals ieder jaar verzamelen in ‘de Nederlandse bocht’, bocht zeven. En de sfeer zit er volgens Bas al goed in: “Gisteren was in die bocht een Nederlandse DJ met ongeveer 300 Nederlanders, wat een mooi feestje opleverde.”

Ook de praktische zaken zijn op de alp uitstekende geregeld. “Alles is goed voor elkaar, de bakker komt langs en vuilniszakken worden gebracht en gehaald.”

Wie de Sallanders on Tour wil spotten, moet vooral even opletten wanneer de camera voorbij de Nederlandse bocht is. Daar staan Bas en zijn maten, zo’n vier kilometer voor de finish.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.