roggemaaiersdag in een nieuw jasje

De eerste echt ’tastbare’ Stöppelhaene-activiteit van 2015 wordt op zaterdag 18 juli gehouden. Dan wordt namelijk de traditionele Roggemaaiersdag gehouden. Dit jaar duurt de Roggemaaiersdag langer dan voorgaande jaren, toen was alles om 12.00 uur al gemaaid. Nu kan men van 10.00 uur tot 14.30 uur zien hoe vroeger de rogge met de hand werd gemaaid en gebonden. Nieuw zijn ook de kleurplatenwedstrijd voor kinderen en een fotowedstrijd.

Op de Roggemaaiersdag in Raalte wordt ook de Sallandse Boer bekend gemaakt. De Sallandse Boer van 2014, Ton Groote Wolthaar uit Haarle, draagt dan symbolisch de ‘zich’ over aan zijn opvolger. De Sallandse Boer is tijdens Stöppelhaene het visitekaartje vanuit de agrarische sector én ambassadeur van de Oogstgaveproject.

Er is een boerenmarkt met streekproducten. Hier kun je zien, proeven én kopen wat er tegenwoordig in Salland wordt geproduceerd. Daarnaast kan er een bezoek gebracht worden aan naastgelegen Landwinkel ‘De Knapenvelder’ voor een uitgebreid assortiment aan streekproducten.

Kinderen kunnen ‘haantjes’ beplakken met zaad. Vrijwilligers van de Stöppelhaene-commissie Verlichting en Versiering vertellen de kinderen én hun ouders ook graag hoe ze thuis versieringen kunnen maken of mee kunnen doen aan de optocht tijdens Stöppelhaene. Daarnaast kunnen kinderen ook tijdens de Roggemaaiersdag nog meedoen aan de kleurplatenwedstrijd. En ze kunnen bij de Historische Vereniging oud-Hollandse spelletjes doen.

Jong en oud kan meedoen aan de fotowedstrijd, met een camera of mobiele telefoon. Het gaat er vooral om dat de Roggemaaiersdag op een originele en creatieve manier in beeld wordt gebracht.

Meer informatie over de roggemaaiersdag, kleurplatenwedstrijd en fotowedstrijd staat op staging2.stoppelhaene.nl/roggemaaiersdag De Roggemaaiersdag vindt plaats op zaterdag 18 juli, van 10.00 tot 14.30 uur bij Landwinkel de Knapenvelder, aan de Knapenveldsweg in Raalte.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.