Home / archiefcentraal / regiotaxi langer bij willemsen de koning

regiotaxi langer bij willemsen de koning

De provincie heeft laten weten de stekker uit de Regiotaxi te trekken vanwege bezuinigingen.

Volgens het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Raalte is Willemsen de Koning een professionele vervoerder gebleken. “In de eerste twee maanden van 2015 waren er nog veel meldingen en klachten over het regiotaxivervoer. Daarna is dit afgenomen en neemt het nog steeds af.”

Daarom willen de gemeenten niets van overstappen weten. “Wanneer het contract nu niet verlengd wordt, zal er opnieuw een inkoopproces moeten worden gestart. De kans is aanwezig dat een andere vervoerder het contract zal krijgen. Hierdoor ontstaan weer aanloopproblemen.”

Toekomst

“De verwachting is dat in het laatste kwartaal van 2015 een plan zal worden gepresenteerd voor de toekomstige mobiliteitsmogelijkheden. Aangezien er op dit moment (nog) geen volwaardige alternatieven kunnen worden gepresenteerd, ligt verlenging van het huidige contract tot 1 januari 2017 voor de hand om te kunnen voldoen aan onze wettelijke verplichtingen uit de Wmo in het belang van onze kwetsbare inwoners”, laat de gemeente Raalte weten.

Zonder de provincie als grotere partner is het voor gemeenten niet haalbaar de regiotaxi voort te zetten. De gemeente Raalte is ondertussen nog met de provincie, inwoners en maatschappelijke organisaties in gesprek om te bekijken welke alternatieven er al zijn en welke alternatieven vanuit de samenleving ontwikkeld kunnen worden om te voorzien in de vervoersbehoefte van kwetsbare en beperkte inwoners.

Taxiprijs

Omdat steeds minder mensen gebruik maken van de Regiotaxi, is de kans aanwezig dat de prijs omhoog gaat. “Voor de vervoerder is het effect van een lager ‘totaalvolume’ voor het geheel groot. De vervoerder heeft hierop al wel geanticipeerd in mens en materieel. Het kwaliteitsniveau en daarmee het huidige tarief staat onder druk. Bij verlenging van het contract zullen de partijen hierover nader in gesprek gaan, waarbij ons uitgangspunt is dat wij niet meer zullen gaan betalen dan nu het geval is.

Lees ook

Het levenswerk van Frits Offenberg

Raaltenaar al vele jaren bezig om volledige geschiedenis van gemeente Raalte en inwoners te documenteren …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.