rabobank creeert netwerken in agrifood sector

De Sallandse boer zamelde deze in en gaf de opbrengst, namens alle boeren, aan de geestelijkheid. Deze opbrengsten kwamen ten goede aan de armen en zieken in Raalte en omgeving. Het karakter van de oogstgave is inmiddels veranderd: er wordt nu geld, in plaats van oogstproducten ingezameld. Dit jaar gaat de oogstgave naar een landbouwproject in Sri Lanka. Bij het project worden oorlogsweduwen geholpen om een eigen bestaan op te bouwen. Iets wat uitstekend past bij de visie van Rabobank Salland, hoofdsponsor van Stöppelhaene. “Wij financieren niet alleen, maar creëren ook netwerken zodat agrariërs en agrarische bedrijven elkaar kunnen vinden”, vertelt Gerrit Huijgen, manager Agrarisch bij Rabobank Salland.

“Rabobank staat middenin de samenleving en is niet alleen regionaal en nationaal, maar ook internationaal één van de belangrijke speler in de zogenaamde food- en agrisector. Wij financieren niet alleen, maar maken initiatieven mogelijk. Een initiatief is ‘virtual farm’: boeren uit diverse landen kunnen elkaar online ontmoeten, krijgen via de Rabobank toegang tot een netwerk van professionals in food en agri en tot experts van kennisinstellingen, maar vooral ook tot kennis van elkaar.”

De Rabobank wil bijdragen aan het (meer) duurzaam voeden van de wereld door door het economische succes van haar klanten en de vitaliteit van de gemeenschappen waarin ze actief zijn te faciliteren. “De kerncompetenties van de Rabobank liggen ten grondslag aan de invulling van deze strategie: het geven van toegang tot financiering en het bieden van toegang tot relevante kennis en netwerken. Niet alleen internationaal en nationaal, maar vooral regionaal is de Rabobank hierin continu actief. Op regionaal gebied wordt er dan ook samengewerkt met het onderwijs. “Zo gaan wij bijvoorbeeld met docenten en studenten van Christelijke Hogeschool Windesheim een onderzoek doen naar voedselverspilling. Er is hier veel voedsel beschikbaar, maar hoe gaan we daar mee om?”

De Rabobank is tijdens Stöppelhaene, op vrijdagmiddag 28 augustus, ook aanwezig op een symposium in De Leeren Lampe in Raalte. Het symposium biedt ondernemers, vooral uit de agrarische, food- en loonwerk sector, goede ideeën en interessante innovaties. In het kader van het ‘Jaar van de Bodem’ is er als onderwerp van het symposium gekozen voor ‘Bodem en Innovatie’. Bodemvruchtbaarheid en -bewerking, slimme bemestingstechnieken, sturen op mestkwaliteit en een gezonde kringloop zijn een aantal onderwerpen die aan bod komen. Rabobank Salland is deze middag, die van 12.00 tot 17.00 uur duurt, één van de sprekers. De toegang tot het symposium is gratis.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.