Home / archiefcentraal / raalter turnster in finale zuid korea

raalter turnster in finale zuid korea

De Raalter turnster Elze Geurts (20) heeft dit weekend de finale van de Universiade in Zuid-Korea bereikt. In de finale in lichtstad Gwangju werd de studente geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam achttiende.

In Nederland is de Universiade niet zo bekend in de gymsportwereld, omdat er zelden een student wordt afgevaardigd voor de turn- en ritmische gymnastiekwedstrijden op dit toernooi. Voor Elze Geurts was het een unieke buitenkans om in Gwangju te mogen turnen op een podium waar diverse internationale toppers toch even hun wedstrijdervaring en -ritme meepakken. De turnster uit Raalte heeft een lange weg afgelegd waarbij een zware blessure haar ambities en jarenlange harde werken in de weg stonden.

Op de eerste dag van de kwalificatie turnde Geurts een prima sprong (13,150 punten), maar de brug liep niet lekker, wat haar een goede eindscore kostte. Op de tweede dag turnde ze redelijke oefeningen op balk (11,600) en vloer (11,000) en dat hield haar in de race. Na lang wachten bleek het net voldoende voor de meerkampfinale en mocht Elze als achttiende turnster toch aantreden. Op haar eerste toestel brug moest ze echter een domper incasseren met weer een val. Ze herpakte zich en wist er nog 10,333 punten van te maken. Maar dit keer was de evenwichtsbalk het grote struikelblok. Op vloer nam ze nog revanche met een nette oefening , maar op sprong werd het echter 12,300 punten wat haar niet deed stijgen in het klassement en haar op de achttiende plaats hield. Maar ze is toch tevreden dat ze in de finale van de Universiade kon turnen.

Lees ook

N35 tussen Nijverdal en Wierden vrijdagnacht afgesloten

REGIO – In verband met onderhoudswerkzaamheden is de N35 tussen Nijverdal en Wierden op vrijdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.