Home / archiefcentraal / plek voor jonge ambtenaren door regeling

plek voor jonge ambtenaren door regeling

De gemeente Raalte gaat banen creëren op het gemeentehuis voor jongeren. Dankzij een speciale ’80-90-100-regeling’ kunnen ambtenaren die nu 60-plus zijn, een dag minder werken zonder er veel op achteruit te gaan. Hierdoor houdt de gemeente geld over om te kunnen verjongen.

“Onze oudere werknemers kunnen er voor kiezen om een dag in de week minder te werken (80 procent), 90 procent salaris krijgen en 100 procent pensioen opbouwen”, legt burgemeester Martijn Dadema uit. In totaal komen er 32 ambtenaren in Raalte in aanmerking voor de regeling. Dat zou 136.000 euro opleveren, wat vervolgens ingezet kan worden om drie of vier jongeren aan het werk te krijgen in het gemeentehuis.

“Het is een mooie en goede manier om vrijwillig te verjongen. Onze werknemers zijn relatief oud en de animo onder hen is zeker aanwezig. De vakbonden moeten nog wel akkoord gaan, maar dat komt vast goed.”

Lees ook

Inschrijving VechtdalTrail in Ommen geopend

OMMEN – Het was lang spannend, maar met de aangekondigde versoepelingen vanaf 30 juni lijkt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.